2023. december 1., péntek
Elza névnapja

Az emberek sikolyokat hallottak az ablakon kívül. Kinézve látták, hogy mancsok kilógnak a kerítésből 😭

2023-04-11 10:34 | Nézettség: 511
A brit róka csak meg akarta látogatni az egyik magánház udvarát, de megpróbálva átmászni a kerítésen, elakadt a mancsával. A vörös hajú foglyot, aki a mancsával a kerítésbe ragadt, kora reggel fedezte fel a ház tulajdonosa. A kíváncsi ragadozó felszabadításához a tulajdonosoknak tűzoltókat kellett hívniuk.

Miért mennek a rókák az ember közelébe?

A rókák általában nagyon okos és alkalmazkodó állatok, amelyek megtanultak alkalmazkodni az emberek jelenlétéhez és a városi környezethez is. Az emberekkel való közelébe menésnek több oka is lehet.

Egyrészt a rókák gyakran megtanulják, hogy az emberek ételt adnak nekik, és közel mennek az emberekhez, hogy reméljék, hogy kapnak valamilyen falatot. Ha az emberek rendszeresen etetik a rókákat, azok könnyen megszokják, hogy az emberek jó források az ételre.

Másrészt a rókák is felfedezték, hogy az emberek általában nem vadásszák őket, és nem jelentenek számukra nagyobb veszélyt. Ebből adódóan, ha az emberi jelenlét nem fenyegető a rókák számára, akkor könnyen közel merészkedhetnek az emberekhez.

Végül pedig a rókák sokszor felhasználják az emberi környezetet rejtekhelyként. Például a városi parkok, kertek vagy épületek lehetnek számukra olyan helyek, amelyek biztosítják számukra a menedéket és az élelemforrást. Ezekben a helyeken gyakran találkozhatnak az emberekkel, és ez lehet az oka annak, hogy közel merészkednek az emberekhez.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=goeprZ5X5Gs