2022. augusztus 13., szombat
Ipoly névnapja

Az orosz vérfarkas aki 200 nővel végzett Mikhail Popkov

2022-07-22 07:48 | Nézettség: 85
Mihail Viktorovics Popkov orosz sorozatgyilkos és nemi erőszaktevő, aki 1992 és 2010 között mintegy nyolcvan nőt bántalmazott és meggyilkolt a szibériai Angarszkban (Irkutszkban) és a távol-keleti Vlagyivosztokban. Bűneinek brutális természete miatt "A vérfarkas" és az "angarszki mániákus" néven ismert

Popkov azokat a nőket vette célba, akik általa erkölcstelennek tartott dolgokat csináltak, például férfi kísérők nélkül jártak bulizni. Szokásos taktikája az áldozatok csalogatására az volt, hogy éjszaka rendőregyenruhában ment ki megkeresi a potenciális áldozatot, akiknek felkínálta, hogy elviszi őket a rendőrautójával. Ehelyett távoli helyekre hajtott, ahol  kényszerítette őket, hogy vetkőzzenek le, majd késsel megölte őket. Mindezek után még meg is erőszakolta az áldozatokat. Hogy ne ismerjék fel az áldozatoka baltákkal, baseballütőkkel és csavarhúzókkal olyan súlyosan megcsonkította őket, hogy az orosz média "A vérfarkas" és az "angarszki mániákus" beceneveket adta neki.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=syMgvEI4ehA

1992 és 2010 között Popkov több tucat 16 és 40 év közötti nőt, valamint egy rendőrt ölt meg szülővárosában, Angarszkban és az irkutszki régió más helyein . Kijelentette, hogy „meg akarta tisztítani az utcákat a prostituáltaktól”, és „a gyilkosságok elkövetésekor a belső meggyőződésem vezérelt”. Emellett hamisan vádolta feleségét hűtlenséggel , és azt állította, hogy brutalitása ennek a képzelt árulásnak az eredménye. Alekszandr Grishin angarszki pszichiáter úgy véli, hogy valószínűleg hozzájárult ahhoz, hogy egy alkoholista, állítólagosan bántalmazó anyával nőjön fel.