2022. június 29., szerda
Péter, Pál névnapja

Az Ukrajna elleni orosz háború kevesebb online bűnözést eredményez?

2022-03-17 10:27 | Nézettség: 154
Chester Wisniewski, a Sophos vezető biztonsági szakértője szerint az informatikai csapatoknak és szolgáltatóknak aszerint kell priorizálniuk a tevékenységeiket, hogy azok mennyire vannak kitéve sebezhetőségeknek. Ha egy vállalkozás adatokat tárol Ukrajnában, akkor fel kell arra készülnie, hogy könnyen elveszítheti a kommunikációt velük, és ezzel egy időben meg kell erősítenie a biztonsági intézkedéseket arra az esetre, ha támadás érné az ukrán infrastruktúrát.

Hogyan érinti a jelenlegi háborús helyzet az IT szektort? 

A balti és a balkáni berendezések nagyobb kitettségnek vannak kitéve, főleg, ha kapcsolatban vannak Ukrajnával. Figyeljenek oda rájuk, ügyelve arra, hogy minden hálózati eszköz javítva és naprakész legyen, és ha lehetséges, használjon többtényezős hitelesítést. Ezután összpontosítson arra, hogy a szerverek is naprakészek legyenek, legyen telepítve és engedélyezve egy biztonsági konstrukció. Végül, tegyen meg mindent, hogy a végpontok is hatékonyan legyenek védve  és hívja fel a munkatársai figyelmét, hogy legyenek különösen óvatosak a makrókat tartalmazó Office-dokumentumokkal.
 

 

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=CoP4tY07ww4

Elég sok DDoS (túlterheléses) támadást is megfigyeltünk, így azoknak, akiknél kiemelten fontos szerepet tölt be a weboldal, érdemes beruházniuk egy DDoS védelmi szoftverbe.