2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Boldog születésnapot, kapitány! Szoboszlai Dominik 23 éves!

2023-10-25 17:43 | Nézettség: 451
A mai nap az itthoni focis berkekben és Liverpoolban is Szoboszlai Dominikról szól, pedig nem is szerzett hálószaggató bombagólt, csupán 23 éves lett a magyar válogatott csapatkapitánya! Boldog születésnapot, Dominik!

Szoboszlai Dominik 2000.10.25-én született, így a mai napon ünnepli a 23. születésnapját. A jeles eseményről klubja a Liverpool sem felejtkezett el, ünnepi Instagramm postban köszöntötték. Dominik igazi kedvenc Liverpoolban, dalt írtak róla és rengetegen köszöntik a kommentszekcióban, nem túlzás mondani, hogy világsztárjukat.

 

A kiválóság bárhonnan származhat

Múlt szombaton indított egy figyelemfelhívó kampányt a Premier League, melyben a sokszínűség labdarúgásra gyakorolt pozitív hatásaira akarja felhívni a figyelmet. A kampány a „Greatness Comes From Everywhere” nevet kapta,  - magyarul annyit tesz, hogy  "A kiválóság bárhonnan származhat " - mely kampányban a Liverpool magyar sztárja is megosztja gondolatait. 

Szoboszlai Dominik mesél, arról hogyan jutott el Székesfehérvárról egészen  Liverpoolig. Elmondja mit jelent neki Puskás, és hogy milyen példakép szeretne lenni a kisgyerekek számára.

„Imádok magyarként élni, boldog vagyok, hogy a hazám színeit képviselhetem a Premier League-ben. Magyarországról érkezve ugyanakkor bizonyítanod kell, hogy valóban megértél erre a szintre. Magyarként nem úgy néznek rád, mintha spanyol, olasz, vagy angol játékos lennél.”

Napjainkban sokan Puskáshoz hasonlítják, ő erről így gondolkodik:

„Ahogy korábban is mondtam, Puskás Ferenc a valaha volt legjobb magyar labdarúgó, ehhez kétség sem fér. Én ugyanakkor a saját utamat szeretném járni, a gyerekek számára nem az új Puskás Ferenc akarok lenni, hanem az új Szoboszlai. Ugyanakkor szeretnék az lenni a mai fiataloknak, mint amit nekünk Puskás Ferenc jelentett.”

Liverpoolban viszont folyamatosan Gerrardhoz hasonlítják, márcsak a mezszáma miatt is, ezt is szóba kerül a voideóban.

„Steven Gerrard egyszer azt mondta, hogy Isten adja a tehetséget, de a kemény munka nélkül ez nem ér semmit . Ez én vagyok, ez tökéletesen én vagyok. A tehetségem mellé keményen dolgoztam, most pedig itt tartok.”

Nézd meg a teljes videót!

Kép és a videó forrása: https://www.instagram.com/reel/Cyp8sIWLsIC