2022. augusztus 16., kedd
Ábrahám névnapja

Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a háború elől menekülök megsegítésére

2022-03-04 13:21 | Nézettség: 77
Két budapesti szállodában már tartózkodnak kárpátaljai fiatalok
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ZKpO8nL8cM0

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) is lépéseket tesz az Ukrajnában dúló háború elől menekülők megsegítésére.

Önkéntes tagjai, a regisztrált fővárosi, szálláskiadással foglalkozó vállalkozások, valamint a szállásadással foglalkozó cégeket tömörítő szakmai szervezetek megkeresésével felméri és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak továbbítja a budapesti és a főváros közelében elérhető szabad szállodai- és magánszállás kapacitásokat.

A kamara önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában már tartózkodnak kárpátaljai magyarok.

„A BKIK-nál szeretnénk mi is kifejezni szolidaritásunkat az ukrán emberekkel, ráadásul mindezt gyakorlati segítségnyújtással, összefogással szeretnénk megtenni. Ezért kampányt indítottunk azon vállalkozások megkeresésére, melyek szabad szálláskapacitással, vagy arra is felhasználható iroda-, illetve üzlethelyiséggel rendelkezhetnek, hogy lehetőségeikhez mérten hatékonyan támogathassák az Ukrajnából Magyarországra menekülőket, köztük magyar testvéreinket is. Morális kötelességünknek tartjuk, hogy a saját eszközeinkkel mi is segítsünk a bajbajutottakon” – mondta el Nagy Elek a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

A BKIK önkéntes tagságába tartozó két budapesti szállodában egyébként már tartózkodnak kárpátaljai fiatalok. 

Ez adta az ötletet a kezdeményezéshez, melynek keretében a BKIK először önkéntes tagjait és 150 ezer regisztrált budapesti vállalkozást keres meg, valamint felveszi a kapcsolatot a szállásadással foglalkozó cégeket összefogó szakmai szervezetekkel. A kamara emellett várja a tovább, segíteni képes, szabad szálláskapacitással rendelkező budapesti cégek jelentkezését is a szolidaritas@bkik.hu email címen kontaktszemély, cégnév, a szállás helyszíne és a kapacitás megjelölésével. 


A BKIK az általa felmért szabad szálláshely kapacitást továbbítja az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz, ahol már tart a rendelkezésre álló szálláshelyek központosított szervezése.