2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Dancsó a Jurassic Park 10 súlyos tévedését elemzi! 🦖🦕

2023-09-20 09:00 | Nézettség: 683
A Jurassic Park sokunk kedvenc "dinos" mozifilmje volt. Az 1993-ban készült film tévedéseit elemzi Dancsó Péter 30 évvel a film bemutatója után.

A Jurassic Park egy 1993-ban bemutatott amerikai tudományos-fantasztikus film, amit Steven Spielberg rendezett és Michael Crichton azonos című regénye alapján írt. A történet középpontjában egy gazdag üzletember, John Hammond (játszotta: Richard Attenborough) áll, aki egy elképesztő dinoszaurusz parkot hoz létre egy rejtélyes szigeten. A parkba való látogatók élő őshüllőkkel találkozhatnak.

A film további fontos szereplői között találhatók Alan Grant (Sam Neill) és Ellie Sattler (Laura Dern), paleontológusok, valamint Ian Malcolm (Jeff Goldblum) matematikus. Ők a parkban tartózkodók biztonságát próbálják garantálni, amikor a dinoszauruszok váratlanul megszöknek.

A Jurassic Park hatalmas szakmai és kereskedelmi siker volt. A film kimagaslóan sikeres volt a mozikban, hatalmas bevételt hozott, és világszerte nagy rajongótáborra tett szert. A látvány és az effektek forradalmiak voltak a korukban, és a film megkapta az Oscar-díjat a legjobb hang- és vizuális effektek kategóriában.

Emellett a Jurassic Park egy egész franchise alapjául szolgált, több folytatást és számos szórakoztatóipari terméket generálva. A film maradandó hatással volt a populáris kultúrára, és ma is emlékezetes alkotás marad a filmes világban.

Nézzük Dancsó Péter elemzését!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=DAuAcEJ7lX8