2024. május 30., csütörtök
Zsanett, Janka névnapja

Duplázza meg a paradicsom, uborka és egyéb zöldségek hozamát.

2023-06-15 21:06 | Nézettség: 2070
Fedezze fel a forradalmian új növénytápláló oldatot, amely megduplázza a paradicsom, uborka és más zöldségek hozamát! Ez a folyékony műtrágya, amely egy egyszerű keverékből áll: 2 csomag élesztő (20 g), 2 liter víz és egy kevés cukor. Csak öntse a keveréket a növények tövéhez, és élvezze, ahogy a növények virágzanak és bőséges termést hoznak. Ez az egyedülálló formuláció kiváló tápanyagforrást biztosít a növények számára, amelyek így erősebbek és egészségesebbek lesznek, eredményeként pedig a termés mennyisége és minősége is jelentősen megnő. Ne hagyja ki ezt az izgalmas lehetőséget, hogy felfedezze a zöldségek új dimenzióját a kertjében!

Hozzávalók:

 • folyékony műtrágya 1 kupak,  
 • 2 csomag élesztő 20 g,
 • 2 l víz,
 • cukor. 

Elkészítési javaslat az említett növénytápláló oldathoz:

 1. Vegyünk két csomag élesztőt (20 g) és öntsük egy tálba.
 2. Adjunk hozzá 2 liter vizet a tállal, majd keverjük össze alaposan, hogy az élesztő feloldódjon.
 3. Szórjunk a keverékbe egy kevés cukrot (pl. 1 evőkanál), és keverjük addig, amíg a cukor feloldódik teljesen.
 4. Hagyjuk állni a keveréket 10-15 percig, hogy az élesztő aktiválódjon.
 5. Miután az élesztő felpezsdült, már készen is van a folyékony műtrágya.
 6. Használat előtt rázza fel az oldatot, majd öntse a növények tövéhez.

Azt javasoljuk, hogy ezt hetente egyszer alkalmazza, hogy a növények folyamatosan táplálást kapjanak a növekedéshez és terméshozamuk növeléséhez.

Fontos megjegyezni, hogy minden növény más, és reagálhat különböző módon a tápanyagokra. Érdemes figyelni a növények reakcióját az alkalmazás után, és szükség esetén módosítani az adagot vagy az alkalmazási gyakoriságot.

Milyen hatása van az élesztőnek a növények táplálásában?

Az élesztőnek számos pozitív hatása lehet a növények táplálásában.

Itt van néhány főbb hatásuk:

 • Tápanyagok megkötése és felszabadítása: Az élesztőben található enzimek elősegítik a tápanyagok, például a nitrogén, foszfor és kálium felszabadulását és elérhetővé válását a növények számára. Ez javíthatja a növények tápláltságát és növekedését.
 • Gyökérfejlődés serkentése: Az élesztőben található növekedési hormonok és vitaminok elősegíthetik a gyökérfejlődést. Erősebb és egészségesebb gyökérzet segíti a növények hatékonyabb tápanyagfelvételét és jobb vízfelvételét.
 • Stresszkezelés: Az élesztőben található természetes vegyületek segíthetnek a növények stresszel szembeni ellenálló képességének növelésében. Ez lehetővé teszi a növények számára, hogy jobban megbirkózzanak a környezeti stresszhatásokkal, például szárazsággal vagy betegségekkel.
 • Mikrobiális aktivitás serkentése: Az élesztő használata a talajban elősegítheti a hasznos mikroorganizmusok aktivitását. Ez javíthatja a talaj szerkezetét, növelheti a talaj biológiai aktivitását és elősegítheti a tápanyagok lebontását és elérhetővé válását a növények számára.
 • Fontos megjegyezni, hogy az élesztő alkalmazása a növénytáplálásban egy alternatív megközelítés, és az eredmények függhetnek a növényfajtától, a talajtípustól és a helyi körülményektől. Mindig javasolt kis méretű tesztek elvégzése a növényekre való hatások felmérésére, mielőtt nagyobb mértékben alkalmaznánk.

Jó kertészkedést és jó termést kívánok!

Kertészkedéssel, kerttel, növényekkel, virágokkal kapcsolatos videókat ide kattintva nézhet meg!


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=wauD7zmCVqE