2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

El Caminito del Ray magyarul - Egy csodálatos utazás Andalúziában! MINDENKÉPP NÉZD MEG!!!!

2023-03-13 21:26 | Nézettség: 101
A Caminito del Rey egy híres sétány Andalúziában, Spanyolországban. Az útvonal a Gaitanes-szorosban halad, amely a Guadalhorce-folyó völgyében található, és a Málaga tartományban fekszik. Az útvonal 7,7 kilométer hosszú és körülbelül 3 órát vesz igénybe, hogy végig járjuk.

A Caminito del Rey nevét III. Alfonz spanyol királyról kapta, aki 1921-ben járt itt. Az útvonal eredetileg a Chorro vízierőművek dolgozóinak szolgált utánpótlási útvonalként. Azonban az idő múlásával az útvonal elhanyagolt állapotba került, és veszélyes lett a járása. Ezért 2001-ben lezárták az utat a nyilvánosság előtt. Azonban a turisták nagy érdeklődést mutattak az útvonal iránt, és a helyi hatóságok úgy döntöttek, hogy felújítják és újra megnyitják.

Az útvonal újra nyitása 2015-ben történt meg. Azóta a Caminito del Rey népszerű turisztikai attrakcióvá vált, és évente több százezer látogatót vonz. Az útvonal meredek sziklafalakon és kanyonokon keresztül halad, és néhány szakaszon fából és acélból készült hidakon kell áthaladni. Az út rendkívül szép látványt nyújt, és élménydús kirándulást jelent azok számára, akik szeretnének egy kis kalandot keresni.

Azonban fontos megjegyezni, hogy az útvonalra csak megfelelő felszereléssel és felkészüléssel szabad nekiindulni, de nem veszélyes, és aki attól fél, hogy sokat kell mászni, vagy emelkedőn kaptatni, az ne féljen. A túra nagyjából egy síkon halad, nincsenek nagy szintkülönbségek. Puhányok, városlakók,  töketlen infuenszerek is végig tudnak menni rajta. 

Utazással kapcsolatos fantasztikus videókat ide kattintva nézhetsz meg!

Dr. Pepa utazását ide kattintva követheted nyomon!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hCqVC_Py4BU