2022. június 25., szombat
Vilmos névnapja

Folytatódik a nők digitális készségeit fejlesztő program

2022-03-02 12:32 | Nézettség: 106
A Green Fox Academyn keresztül most egy példaértékű hozzáállást és kivitelezést mutatunk be.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=6wZ8YlX7Er8

 A nők digitális készségeit fejlesztő Hello IT! for Women programban tavaly háromszázan alapozták meg informatikai tudásukat, közülük minden második résztvevőnek pozitív hatással volt a karrierjére a tanulás. Az ingyenes online kurzus iránt váratlanul nagy volt az érdeklődés, ezért idén emelt létszámmal újra elindul. A program keretében a Green Fox Academy további 430 nő számára biztosít lehetőséget arra, hogy bekapcsolódjanak a digitális gazdaságba. A Hello IT! for Women programba március 13-áig lehet jelentkezni, a kurzus március 21-én indul a Google.org által támogatott INCO Academy - Work in Tech nemzetközi program részeként.


Két hét alatt több mint 1800-an regisztráltak tavaly nyáron az első Hello IT! for Women program 300 helyére. A rugalmas feltételekkel, munka vagy család mellett is elvégezhető online kurzus célja a résztvevők informatikai ismereteinek rendszerezése és bővítése. A program az alapoktól indulva biztosít olyan erős felhasználói, illetve rendszeradminisztrátori tudást, ami már rövid távon javítja a hallgatók munkaerőpiaci helyzetét vagy akár megalapozhatja későbbi IT tanulmányaikat is. 


„Rengeteg nő szeretné megalapozni a tudását informatikai téren, örömmel támogatjuk őket ebben partnerünkkel, az INCO Academy-vel. A Green Fox korszerű oktatási módszerekkel és támogató közösség létrehozásával segíti őket belépni az IT világába. Az informatika sokféle karrierlehetőséget kínál, a  Hello IT! for Women programban megszerezhető magabiztos digitális tudással  új perspektívák nyílnak meg. Az első kurzus résztvevőinek visszajelzései alapján a program segít továbblépni a karriercélok felé, és a mentorokkal, tanulócsoportokban töltött idő is élvezetes és inspiráló” – tette hozzá Fachs Anita, a Green Fox Academy magyarországi vezetője.  


A résztvevők átlagéletkora 35 év volt, a beiratkozottak közel egyharmada a 40 év fölötti korosztályból került ki. Informatikát tanulni sosem késő: a program első körében a legidősebb hallgató egy 70 éves hölgy volt. A beiratkozottak fele teljes munkaidős állás mellett vágott bele a tanulásba, és szintén 50 százalék körüli volt azok aránya, akik vidékről kapcsolódtak be. A végzettek közel kétharmada úgy érzi, a programnak köszönhetően nagyobb magabiztossággal váltana IT szektorra, , a záró tanúsítványt megszerzők fele szerint pedig a Hello IT! for Women elvégzése közvetlenül hatással volt a karrierjükre. 


Az interaktív tananyagot a Google szakemberei állították össze, elsajátítását a Green Fox Academy mentorai segítik kis létszámú csoportmunka keretében. A kurzus egyéni tempótól függően 2-4 hónap alatt elvégezhető, amelyet a programozóiskola készségfejlesztő tréninggel és elhelyezkedést támogató workshoppal egészít ki.


„Együttműködésünk a Green Fox Academy-vel, illetve más országok szervezeteivel lehetővé teszi, hogy egyenlő és méltányos módon járuljunk hozzá az egyének és a helyi közösségek gazdasági szerepvállalásának növeléséhez. Magyar partnerünk 2021-ben több száz nőnek segített megtenni az első lépéseket az IT karrierjük felé vezető úton a Work in Tech program keretében. Büszkék vagyunk rá, hogy idén is folytatódik az együttműködésünk, melynek köszönhetően a magyar hölgyek biztosíthatják jövőjüket az új gazdaság munkaerőpiacán” – mondta Van Anh Dam, az INCO operatív vezetője.


A Hello IT! for Women 2022. március 21-én indul, elvégzéséhez középszintű angol nyelvértés szükséges, de informatikai előképzettséget nem igényel. Azok, akik sikeresen teljesítik mind az öt szakmai modult, a Google nemzetközileg elismert tanúsítványával zárják a kurzust. Részletes információ a tananyagról, az oktatás módszeréről és a jelentkezésről a www.greenfoxacademy.com/hello-it-for-women-kurzus oldalon érhető el.


 
A Green Fox Academyről


A Green Fox Academy Magyarország első 4 hónapos bootcampje, amely a munkaerő-piaci igényekre válaszolva 2015 októberében kezdte el junior programozók képzését. Mára több mint 1500 beiratkozott hallgatóval büszkélkedhet. A programozás mellett a soft skilleket - többek között stresszkezelést, prezentálást, csapatjátékot - is fejleszti, ezzel is megkönnyítve a hallgatók karrierváltását. 
A Green Fox Academy összeköti az IT munkaerőpiac szereplőit: a végzett juniorokat karriertámogatás keretében az elhelyezkedésben is segíti, vállalati partnerei számára pedig három héten belül azonnal alkalmazható, akár speciálisan felkészített szakembereket biztosít. Partnercégei számára a Green Fox Academy ezen felül egyedi igényeknek megfelelő szakmai képzéseket tart corporate bootcamp keretében, amely gyors és eredményes megoldást kínál az IT területet jellemző munkaerőhiány enyhítésére. 


A Green Fox Academy folyamatosan keresi az új lehetőségeket, hogy felkészítse a munkavállalókat a digitális átállásra. Ennek első lépéseként 2018 szeptemberében Prágában, 2021 folyamán pedig Szlovákiában indított képzéseket, mentori rendszerű, gyakorlatorientált módszertanára építve.  
Az új célcsoportok bevonásának egyik állomásként szintén 2018 szeptemberében indult el kifejezetten kisgyermekes anyukák számára az Academy4MoMs-szal közös képzés, mely elnyerte az ITBEHAVIOUR Award 2018-at Humánmenedzsment kategóriában. A Green Fox Academy 2020 folyamán számos újítást vezetett be annak érdekében, hogy minél több érdeklődő vehessen részt kurzusain. Az online oktatás lehetőséget teremtett arra, hogy határok nélkül, bárki bekapcsolódhasson a képzésbe, amely már szuperintenzív és részidős formában, valamint jövedelemarányos utófinanszírozással is elvégezhető, így különböző egyéni élethelyzetekben nyújt megoldást IT karrier indítására.