2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Hajdú Péter interjú, ahogy még sosem láttad, avagy értékelés TV-s szakmai alapon

2024-04-14 11:16 | Nézettség: 556
Kölcsön Frizbi visszajár! cimmel jelent meg egy videó a duszkapeti csatornán, mely az immár médiatörténetinek is tekinthető Hajdú Péter által Varga Judital készült interjúl veszi "szakmai " górcső alá. Az elemzés fő csapásiránya, hogy vajon mennyire illik ez az interjú a Frizbi vonalába és miért nem kérdezte a műsorvezető a volt igazságügyi minisztert politikai és közügyekről is.

Azt kell mondanunk, hogy a duszkapeti csatornán megjelent videó azzal is kitűnik a témával foglalkozó videók közül, hogy képi világában, videós effektekben kiemelkedő szinvonalú és kritikus és cinikus, mondhatni humoros kiszólásokban sem szenvedünk hiányt. 

A kommentszekció is elismerően nyilatkozik az alkotásról: "Sokan elemezték már ezt a Frizbi “interjút”, de nekem eddig ez tetszett a leginkább. Köszi, Peti, hogy az apró videós trükkökre (is) felhívtad a figyelmet!" - irja az egyik kommentelő. "Na ez aztán a minőségi kontent! érdekes volt a szakmai dolgokat látni, mennyi minden van ami egy átlag embernek (vagy csak nekem) nem tűnik fel köszi Peti!" - dicsér egy másik hozzászóló.

A videó rávilágít arra, hogy ez az interjú kilóg a Frizbi sorból és erre számos TV-s szakmai indok is elhangzik. Eltűntek a sponzorok, megváltoztak a háttérelemek, de még a kamerabeállítások is. Érdekes módon a Frizbiben korábban nem alkalmaztak olyan nagytotált, melyet most Varga Judit sírásánál. Előre tudták, hogy sírni fog?

A másik fontos kérdés, hogy miért nem került szóba a kegyelmi ügy és a hangfelvétel. Korábban Hajdú az nyilatkozta a médiában, hogy "Érintőlegesen mindkettő szóba került, de ez nehéz, mert a Frizbi, az egy bulvárplatform. Olyan, mint a Story magazin, engem itt a magánéleti szál érdekel, nem a közélet. Tehát a platform adta keretek nem tették ezt lehetővé." . Sajnos Péter ezen állítását is megkérdőjelezi a duszkapeti csatorna, mely bemutatja, hogy a tavaly decemberben készült Ungár Péter interjúban nem nagyon kerülték a politikai témát. 

Nézd meg a Kölcsön Frizbi visszajár című videót, mely egyben szórakoztató és elgondolkodtató is!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=HqmHqJ2AXFQ