2022. szeptember 26., hétfő
Jusztina névnapja

Hatalmas bírság a Ryanairnek a különadó áthárítása miatt

2022-08-08 19:08 | Nézettség: 171
300 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot kapott a Ryanair, miután június 10-én Budapest Főváros Kormányhivatala fogyasztóvédelmi hatósági eljárást indított a légitársasággal szemben az extraprofit-különadó áthárítása miatt.
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=68S7A7q4hGE

Varga Judit igazságügyi miniszter az úgy kapcsán az alábbiakat posztolta Facebook oldalán:

"Szakmai irányító szervként az Igazságügyi Minisztérium végigkövette a vizsgálatot, melynek végén a fogyasztóvédelmi hatóság a mai napon jogsértést állapított meg, ugyanis a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat.

A fogyasztóvédelmi bírság összege: 300 millió forint.

Ahogy a Kormány megígérte, meg fogjuk védeni a magyar embereket és az extraprofit-különadó áthárítása esetén minden esetben fogyasztóvédelmi vizsgálatot fogunk indítani.

A háborús infláció és a háborús gazdasági helyzet megköveteli, hogy amelyik multicég extra profitra tesz szert, az vegye ki a részét a rezsivédelem és a honvédelem költségeiből!

Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is!"