2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

🍔Hogyan készül a McDonald's hamburgerhús 🍔 Hol készíti a McDonald's a hamburgereit?

2023-03-11 11:32 | Nézettség: 374
Meglátogattunk egy húsüzemet, hogy megtudjuk, hogyan készül a hamburger a McDonald's gyáraiban. Így készül a McDonald's hamburger, aminek receptje a mai napig titkos. Megtudhatjuk mi a McDonald's titka. Miért olyan finom a McDonald's hamburger? Miért hívják McDonald'snak a világ leghíresebb gyorsétterem hálózatát? Hamburger minden mennyiségben.

Mi a McDonald's története?

A McDonald's története 1940-ben kezdődött, amikor a testvérek, Richard és Maurice McDonald, Kaliforniában megnyitották első gyorséttermüket, a "McDonald's Bar-B-Q" nevű éttermet. Az étterem menüjén szerepeltek hamburgerek, hotdogok és sült krumplik, amelyeket gyorsan és hatékonyan szolgáltak fel az ügyfeleknek.

Azonban a testvérek úgy érezték, hogy a vállalkozásukat még hatékonyabbá és gyorsabbá lehetne tenni. Ezért 1948-ban teljesen átalakították a menüjüket, és kifejlesztettek egy új rendszert, amely lehetővé tette számukra, hogy nagyobb mennyiségű ételt készítsenek és szolgáljanak fel gyorsabban. Ezt az új rendszert a "Speedee Service System" néven ismerték el.

Az új rendszer és a megújult menü sikeresnek bizonyult, és a McDonald's gyorsétterem népszerűsége folyamatosan nőtt. A 60-as évek elején Ray Kroc, aki egy konyhai gépeket forgalmazó cég üzletkötője volt, felfigyelt a McDonald's sikerére, és elhatározta, hogy megveszi a franchise jogokat a vállalkozásra.

Kroc sikeresen bővítette a vállalkozást, és a McDonald's hamarosan az Egyesült Államok és a világ egyik legnépszerűbb gyorsétterem-lánca lett. Ma a McDonald's több mint 38 000 étteremmel rendelkezik 120 országban világszerte.

A McDonald's további sikere részben annak köszönhető, hogy képes volt alkalmazkodni az ügyfelek igényeihez és a piaci trendekhez. Az étteremlánc folyamatosan újítja és bővíti a menüjét, és bevezette a drive-thru szolgáltatást is, amely lehetővé teszi az ügyfeleknek, hogy autójukból rendeljék meg az ételt és gyorsan elvigyék.

Azonban a McDonald's-et gyakran kritizálták az egészségtelen ételei és az elhízás problémájának elősegítése miatt. Ennek ellenére az étteremlánc folyamatosan dolgozik az egészségesebb ételek és az étkezési szokások változásának megfelelő újítások bevezetésén.

Összességében a McDonald's az elmúlt évtizedek során egy ikonikus márka lett, amelynek hatása és jelenléte a világ számos részén megtalálható.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Hasonló gasztronómiai videókat, recepteket és a csodás éltelek elkészítését ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Ba_QY6muWoo