2023. március 29., szerda
Auguszta névnapja

Hogyan nőnek a növények? Alma, chili és sárgarépa vetéstől a termésig! Fantasztikus felvételek!

2023-02-08 10:05 | Nézettség: 343
Hogyan nő egy almafa vagy egy chilipaprika? Mi történik a sárgarépával a föld alatt? Hány nap alatt lesz piros a Péter paprika? Nézd meg a következő time-lapse videót és ezek mind kiderülnek!

A timelapse videók, azok a videók, melyek az időt hatalmas sebességgre gyorsítják, általában 10-20 másodperc alatt mutatnak be 100-150 napokat, így rövid idő alatt megnézhatjük, hogy fejlődik egy növény vagy változik egy környezet. Ezekhez a videókhoz a készítői oldalon hatalmas türelem kell, hiszen fél  vagy akár több éven keresztül csak a felvételkészítés folyik.

A következő videóban többféle növény fejlődését kisérhetjük végig, nekünk csak 8 perc, ami a valóságban sokszor több mint fél év alatt történt.örtént. Csodálatos felvételeken láthatunk egy magról kelt almafát, a világ egyik legcsípósebb chili paprikáját egészen addig míg a chilipaprika meg nem érik.

Nagyon jó beállítás az üvegfalú edényben történő sárgarépa ültetés, itt láthatjuk a felszín feletti zöld rész növekedésést és a föld alatti sárgarépa fejlődését is. A Péter paprika fejlődése is érdekes látványt nyújt, nekünk a zöld szinből pirosra történő alakulás tetszett a legjobban. Láthatunk még fügét és coriandert is fejlődés közben.

A videót már több mint 2,5 millióan megnézték, te se hagyd ki!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=UzggoZ3qHVE