2024. június 19., szerda
Gyárfás névnapja

Hogyan tudod hatékonyan kezelni az e-mailjeidet. Zero Inbox módszer | Dallos Zoltán

2023-06-21 18:50 | Nézettség: 1012
Naponta több tucat, de sokunknál előfordul az is. hogy több száz e-mail érkezik postafiókunkban. Az sem ritka, hogy több e-mail cimmel rendelkezünk, ami szintén nem könnyiíti meg a beérkezőe-mailok kezelését, feldolgozását. Dallos Zoltán videójában a hatékony e-mail kezelés kapcsán mutatja be a Zero Inbox módszert., ezzel segítve, hogy ne vesszünk el az e-mail dzsungelben és azzal foglakozzunk ami tényleg fontos.

Az Üzlet, utazás, marketing csatorna tulajdonosának első tanácsa agmail fiók használók számára, hogy szüntessék meg a három sheetet a gmailben, minden e-amil érkezzen az Elsődleges mappába és töröljük a Közösségi és Promóciók mappát. Ez a lépés azért fontos, mert így minden e-mailt egy helyen látunk és rá leszünk kényszerülve, hogy leiratkozzunk a számunkra nem fontos levelező listákról, hírlevelekről.

Egy másik fontos szabály, hogy az e-mail fiókot ne feladatkezelőként használjuk, erre a célra Zoltán több alkalmazást is ajánl a videóban.

A Zero Inbox módszer szerint minden beérkező e-maillel valamit kell csinálnunk. Hat alternatíva közül kell választanunk, melyek a következők:

  1. ha két percen belül megoldható, akkor oldd meg
  2. ütemezd be, tedd át a feladatot a feledatkezelő alkalmazásodba
  3. ha nem érsz rá, halaszd el
  4. ha nincs vele teendő, de később még jól jöhet, akkor archiváld
  5. töröld azonnal, ha nincs szükséged rá, például spamek
  6. nézd meg a videóban, hogy mi a ahatodik lehetőség!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=xNn6AQgVIiI