2024. június 19., szerda
Gyárfás névnapja

Így készülnek a kávék a Cafe FREI üzemében. Frei kávék: Tradíció, ízvarázslat és minőség

2024-06-09 10:54 | Nézettség: 223
A Frei kávék Magyarországon ikonikusnak számítanak. A családi vállalkozás 1930 óta űzi a kávépörkölés mesterségét, elkötelezetten a kiváló minőség és a páratlan ízélmény iránt. A gondosan válogatott alapanyagok, a kifinomult pörkölési technika és az ízesített kávékülönlegességek egyedülálló ízvilágot kölcsönöznek a Frei kávéknak. A cikkben betekintést nyerhetünk a Frei kávék történetébe, a pörkölési folyamatba, és megismerhetjük a Frei kávék filozófiáját is.

A Frei Kávék Titka: Hagyomány, Ízkavalkád és Minőség

A magyar kávékedvelők körében a Frei kávék különleges helyet foglalnak el. A márka mögött álló Frei család 1930 óta foglalkozik a kávépörkölés művészetével, elkötelezve magát a kiváló minőség és az egyedi ízélmény mellett.

kávé frei

A Frei Kávék Története

A Frei kávék története Budapesten kezdődött, ahol a család megnyitotta első kávézóját. Azóta a Frei név szorosan összefonódott a kávékultúrával, és a márka az egyik legismertebb szereplője lett a magyar kávéfogyasztási szokásoknak.

A Kávépörkölés Művészete

A Frei kávék varázsát a gondosan válogatott alapanyagok és a kifinomult pörkölési technika adja. A Frei család budapesti kávéüzemében a kávébabokat alapos válogatás után, egyedileg kidolgozott pörkölési profilok alapján dolgozzák fel. A pörkölési folyamat során nagy hangsúlyt fektetnek a Maillard-reakcióra és a "first crack" jelenségére, melyek a tökéletes pörkölés elengedhetetlen elemei.

Ízkavalkád a Csészében

kávés csésze

A Frei kávék nemcsak kiváló minőségükről, hanem egyedi ízvilágukról is híresek. Az arabica és robusta kávébabok gondosan összeválogatott keverékei mellett a Frei kínálatában különleges ízesített kávék is megtalálhatóak. A vaníliától a csokoládén és a mogyorón át a málnáig terjedő ízpaletta minden ízlelőbimbót elkápráztat.

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=cMXJH64DMyE

A Frei Kávék Filozófiája

A Frei család kávéüzemében nemcsak kávépörkölés zajlik, hanem a kávékultúra ápolása is kiemelt fontosságú. A családi hagyományok és a minőség iránti elkötelezettség mellett nagy figyelmet fordítanak a fenntarthatóságra és a fair trade kereskedelemre is.

A Frei kávék igazi ínyenc élményt nyújtanak mindazoknak, akik értékelik a minőséget, a hagyományokat és az egyedülálló ízkavalkádot. A csészében rejlő ízvilág mögött a Frei család szenvedélye és elhivatottsága áll, mely generációk óta örömet szerez a kávékedvelőknek.

További videók a témában