2024. február 22., csütörtök
Gerzson névnapja

🍗 Ínycsiklandó rosé kacsamell 🍗

2022-12-22 20:14 | Nézettség: 432
Kacsamell gyorsan és egyszerűen az ünnepi asztalra. Kacsamell készítésének trükkjei, hogy olyan finom é s kívánatos legyen mint az étteremben. Gyorsan elkészíthető ünnepi vacsora a kacsamell, amelyet te is el tudsz egyszerűen készíteni. Egy kifinomult éttermi fogás...otthon, villámgyorsan? Igen! Lessétek el a rosé kacsamell trükkjeit, hogy egyszerűen és gyorsan el tudjátok készíteni a karácsonyi vacsorát!

Nem akarsz egész nap a konyhában sürgölődni és a vacsorával foglalatoskodni, akkor tökéletes választás a rosé kacsamell, amelyet percek alatt el tudsz készíteni!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=r6Ct4JAuBU4

🍴Hozzávalók 4 főre🍴
 

  • kacsamell 4 db
  • Fokhagyma 4-5 gerezd
  • Narancs, cikkezve 1 db

Kakukkfű friss 2-3 szál

🍴Recept leírása🍴

A kacsamellek bőrét sűrűn irdaljuk be. Az irdalásnál figyeljünk, hogy a húst ne, csak a bőrt vágjuk be, hogy sütéskor a hús ne veszítsen a nedvességtartalmából. Tisztítsuk meg a húst az esetleges hártyától, a fölösleges, túllógó bőrrészeket vágjuk le, formázzuk a húst.

A kacsát a bőrén csak sózzuk, a húsos felét sózzuk, borsozzuk.

Egy serpenyőt hevítünk, és a bőrös oldalával lefele elkezdjük sütni a kacsamellet. Hagyjuk, hogy aranybarnára süljön, és kiolvadjon a zsírja. Ha kell közben öntsük le a zsírt mellőle.

Fordítsuk meg, dobjuk mellé a megroppantott fokhagymagerezdet, kakukkfűágakat és szeletenként 1 cikk narancsot. Tegyük be a serpenyőnket a 160 fokos sütőbe, és a hús vastagságától függően 8-10 perc alatt süssük készre a kacsát. Kivéve a sütőből, hagyjuk egy rácson pihenni legalább 10 percet.