2024. Április 21., vasárnap
Konrád névnapja

Irány Párizs! A magyar férfi kézisek kijutottak az Olimpiára

2024-03-18 09:19 | Nézettség: 211
Olimpiai kvótát szerzett a magyar férfi kézilabda-válogatott, mivel 30–27-re legyőzte Portugáliát a selejtező tatabányai tornájának vasárnapi zárónapján, és megszerezte a második helyet.

A magyar férfi kézilabda-válogatott kijutott a párizsi olimpiára, ezzel megvakósítva a magyar kézilabdarajingók és jatékosok szakvezetők álmát. A csapat óriási csatában, hihetetlen hajrával 30–27-re legyőzte Portugáliát a selejtezőtorna utolsó mérkőzésén.

A mérkőzés igazi ki-ki mérkőzés volt, hiszen az utolsó olimpiai helyért csapott össze egymással a két csapat tatabányán.találkozóján, azt kellett eldönteni ki lesz a 12. olimpiai résztvevő. Szerencsére a végén a mienk ünnepelhetttek önfeledten.

A magyar férfiválogatott eddig nyolc alkalommal szerepelt az olimpián – legutóbb 12 évvel ezelőtt Londonban –, eddigi legjobb eredménye a negyedik hely volt, melyet többször is elért csapatunk: az 1936-os, az 1980-as, az 1988-as, a 2004-es és a 2012-es olinpián is éppen csak lemerdt a dobogóról.

A mérkőzés egyik legjobbja Imre Bence volt, aki Kökény Bea és Imre Géza gyermeke. A szülők sok olimpián képviselték a magyar szineket, Bence erről is beszélt a mérkőzés után.

„A szüleimmel kapcsolatban annyit emelnék ki, hogy előzetesen azt mondtam nekik, remélem, csak Tokió maradt ki 28 év alatt a családunk életéből, 1996 óta ugyanis valamelyikük mindig ott volt az olimpiákon” 

Nézd meg a mérkőzés összefoglalóját!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Lmy9F5e-f_0