2023. március 26., vasárnap
Emánuel névnapja

Ismerd meg a vastagbélrák 5 korai jelét! Ne kerülj a statisztikába!

2023-01-30 16:34 | Nézettség: 362
A videó a vastagbélrák 5 korai jeléről szól, amelyeket sokan figyelmen kívül hagynak, miközben egyre fiatalabb korosztályt érint a betegség. A videó célja, hogy felvilágosítsa a nézőket arról, hogyan védekezzenek azáltal, hogy tudatában vannak ezeknek a korai figyelmeztető jeleknek, és cselekvésre ösztönzze őket, ha tünetet észlelnek. A videó a korai felismerés fontosságának kiemelésével azt reméli, hogy csökkenti a vastagbélrák kockázatát és életeket menthet meg.

Vastagbélrák tüneteinek felismerése után, nagyon fontos, hogy részt vegyen vastagbélrák szűrésen a diagnosztizálásához szükséges orvosi vizsgálatokon, hogy a vastagbélrák kezelését minél hamarabb el tudják kezdeni!

Ez a videó csak általános tájékoztatási célokat szolgál. Nem használható öndiagnózisra, és nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, gyógymódot, kezelést, diagnózist vagy ajánlást. Nem hoz létre orvos-beteg kapcsolatot. Semmilyen változtatást nem szabad végrehajtania az étrendjén vagy a gyógyszerein, mielőtt konzultálna orvosával. Mindig kérje ki orvosa vagy más szakképzett egészségügyi szolgáltató tanácsát, ha bármilyen kérdése van egészségügyi állapottal kapcsolatban.


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=vYt-DuSVwY0

Nagyon fontos videó volt ez is, kedves Doki! Ismerősöm nem volt hajlandó idejében még csak székletvizsgálatot sem kérni. Eltitkolta, hogy székletproblémái (hasmenés) vannak, mindaddig, amíg már nem titkolhatta a fájdalmát előttünk – sajnos azonban akkor már késő volt.. Másik ismerősömnek polipokat szedtek ki a bélrendszeréből, de nem sikerült az összeset... Időszakosan folyamatos hasmenése van. A Normaflor-ral sikerül karbantartania a székletproblémáját, ezért nem vállal egy újabb kolonoszkópiát. Elképzelhető, hogy nem is rákos, csak valami gyulladás van a bélrendszerében? (Viszont, ahogy mondja a videóban, ezek a polipkák rosszindulatúvá fejlődhetnek.)

(forrás:Bea Farkas)

A kolonoszkópiától félőknek javaslom az altatásos módszert. Nem olcsó magánban, de megéri. Nekem 40 éves koromban fedeztek fel így polipot és távolították el. Édesapámnak így derült ki a vastagbélrák, pedig nem volt jellegzetes tünete. Megműtötték, kemo, 5 éve rendben van. Egyszóval erre ne sajnáljuk az időt és a pénzt. Ahogy doktor Úr is említette egyre fiatalabbak betegednek meg!

(Forrás: Borbély Balázs)