2023. február 5., vasárnap
Ágota névnapja

Jó hír a nyugdíjasok számára!

2022-08-24 07:30 | Nézettség: 2390
A kormány jogilag garantálta, hogy fenntartja a nyugdíjvásárlások értékét, így az infláció javítása más korrekciókat kaphat! A nyugdíjasok novemberben két további előnyt kaphatnak

Novemberben a nyugdíjasok két további előnyt kaphatnak, mivel a nyugdíjazás és a prémium kiegészítők elfogadhatók. 

A nyugdíjbónusz és a nyugdíj - kiegészítő szintén ősszel érkezik!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=vIdatfYM9H0

A nyugdíjasok novemberben két további előnyt kaphatnak!

Szabolcs Pásztor, az Oconomus Gazdasági Kutatási Alapítvány fő kutatója elmondta, hogy a magyar gazdaság rugalmas maradhat a rossz globális gazdasági környezetben, amelynek köszönhető a GDP magas növekedése a második negyedévben 6,5%-os. 

A szakértő kifejtette, hogy a magyar jogszabályok szerint, ha a GDP növekedési üteme meghaladja a 3,5%-ot, akkor a nyugdíjasok a felesleg után befejeződnek. Megjegyezte, hogy a nyugdíjak esetében a kormány az inflációt is követi, így a jelenlegi globális gazdasági helyzet érett a nyugdíjasok javításához. A központi statisztikai hivatal és a kormány figyelembe veszi az időszak inflációjának összegét. Például a nyugdíjasok további 5% -ot kaptak januárban és 3,9% -ot nyáron - magyarázta.

Hozzátette, hogy a várható inflációs adatok miatt novemberben újabb kiegészítést kapnak a nyugdíjasok számára. "Ha a GDP növekedése 6,5% marad, és én megteszem, az infláció 13-14% -ra növekszik, akkor az átlagos nyugdíjazási prémium javadalmazás novemberben 128 000 dollárt kap." A Szabolcs Pásztor kimutatta, hogy az elemzők többsége magabiztos a növekedésben, az MNB 4,5–5,5%gazdasági növekedési rátát vár. Mint kifejtette, ez levezethető a két korábbi negyedév növekedéséből, amely nemcsak a régióban, hanem az Európai Unióban is látványos volt.

(forrás:News24)