2022. augusztus 16., kedd
Ábrahám névnapja

"Jó magam (Sean Penn) és két kollégám mérföldeket gyalogoltunk a lengyel határig, miután elhagytuk az autónkat az út szélén."

2022-03-16 11:30 | Nézettség: 298
Sean Penn hollywoodi színész-rendező több ezer Lengyelországba menekülő menekült között találta magát. Az Oscar-díjas színész az ukrán fővárosban, Kijevben forgatott jeleneteket az orosz invázióról szóló dokumentumfilmjéhez.

Találkoztam Zelenszkij elnökkel az invázió előtti napon, majd az invázió napján is.

"Nem tudom, tudja-e, hogy erre született, de egyértelmű volt, hogy valaminek a hatása alá kerültem – azt hiszem, ez oly sok ukránt tükröz – ez valami új, valami új a modern világban a bátorság, a méltóság szempontjából."

A belőle áramló szeretet és az a mód, ahogyan egyesíti azt az országot kivételes magasságokba emeli Zelenszkijt!

Rengeteg olyan emberrel találkozott útja során Sean Penn, akik mindenüket elvesztették a háborúban, ezért mindenkit arra kér, hogy segítsék saját, Community Organized Relief Effort nevű jótékonysági szervezetének munkáját pénzadományokkal, hogy minél több bajba jutottat segíthessenek ki anyagilag, vízzel vagy éppen tisztasági csomagokkal, amikor elhagyják Ukrajnát a lengyel határon át.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=b6O3Lbuoyb8

A bátorság és a méltóság egészen új formáit tapasztalta meg, amikor Zelenszkij elnökkel találkozott.

A képen látható autók szinte mindegyike csak nőket és gyerekeket szállít, a legtöbben mindenféle poggyász nélkül, és egy autó az egyetlen értékük.”