2024. május 18., szombat
Erik névnapja

Kismama torna személyi edzővel

2024-05-08 12:58 | Nézettség: 204
Szponzorált tartalom
Gyere el hozzánk edzeni akár terhesség alatt is. Segítünk formában tartani. Kismama torna edzésünk az egyik legnépszerűbb edzésprogramunk. Megmozgat, felfrissít és segít testileg-lelkileg felkészülni a baba érkezésére.

Kismama torna személyi edzővel

A kismama torna program minden stúdiónkban elérhető, ahol szakképzett személyi edzők vezetik edzését. Próbáld ki, hogy mennyi mozgás és egy személyre szabott személyi edzés program segíthet a terhesség alatt.

Kismama torna Budapesten és Székesfehérváron

Kismama torna privát környezetben

Kismama torna személyi edzővel

A z utóbbi években nagy örömünkre egyre több kismama keres fel minket, és fontosnak tartják a testi felkészülést mind a várandósság időszakára, mind a gyermek születése utáni időszakra. Most már nem néznek rosszallóan, ha a kismama azt mondja, hogy elmegy kismama torna edzésre, ennek fontosságára az orvosok is felhívják a kismamák figyelmét. Természetesen a személyi edzésnek követnie kell mindazokat a változásokat, amelyek az anya szervezetében a 9 hónap alatt bekövetkeznek.

A kismama torna személyi edzés privát órákra a 12. héttől, a genetikai ultrahang után várjuk a kismamák jelentkezését. Ennek az az oka, hogy az első trimesztert általában rossz közérzet, hányás, hányinger és nagyfokú fáradtság jellemzi. Szervezetünk nagyon okos, így ezek a tünetek azért is jelentkeznek, hogy a kismama határozottan lelassuljon, az orvos pedig ultrahangon tudja ellenőrizni, hogy nincs-e ellenjavallata a mozgásnak. A kismama tréning során van néhány fő szempont, aminek megfelelően személyi edző kolléganőink a magánstúdióban végzik az edzést. Az első és legfontosabb, hogy a kismama jól érezze magát. Csak olyan feladatokat és intenzitásokat alkalmazunk, amelyek jót tesznek, átmozgatnak, és minden esetben ez határozza meg az edzésterhelést. Hiszen amikor az anya jól érzi magát, a baba is jól érzi magát. A kisgyermekek nagyon jók abban, hogy már az anyaméhben tudatják velünk, ha olyan feladatot végzünk, amit nem szeretnek. :)

Fontos a terhesség és a növekvő has által leginkább igénybe vett izmok erősítése, amelyek gyengülése esetén hát- és derékpanaszok léphetnek fel. Ugyanakkor erősítjük az izmokat is, amelyek nagy szolgálatot tesznek a baba emelésében és tartásában. Ezek a mélyizmok a gerinc mentén, a keresztirányú hasizmok, a farizmok és a forgóizmok. Végül azon is dolgozunk, hogy Ön az egészséges súlygyarapodás tartományában maradjon, és lehetőség szerint ne fejezze be a terhességét +30 kg-mal, és még az anyaméhben is egészségesen táplálja babáját.

A kismama torna főbb hatásai a szervezetre

  • Javul a sejtek tápanyagellátása

  • a tápanyagok jobb felszívódása és asszimilációja

  • ízületeink egészségesebbek

  • magabiztosabbak és vidámabbak leszünk

  • szív- és érrendszerünk egészségesebben működik

  • javul a magzati keringés

Milyen gyakorlatokat tudsz csinálni?

Javasoljuk, hogy minden kismamának forduljon személyi edző szakemberhez a terhesség alatti edzéshez, legalább addig, amíg meg nem tanulja, milyen gyakorlatokat végezhet biztonságosan. Nagyon fontos lesz az edzések intenzitásának csökkentése. Ez azokra is igaz, akik a terhesség előtt sportoltak. Csökken a terhelés és az edzés mennyisége, és ahogy közeledik a szülés, egyre könnyebbé kell válnia. Vannak olyan kismama torna gyakorlatok, amelyeket a baba és az anya érdekében is kerülni kell. Ide tartozik a sport és a mozgás, ahol a kismama eleshet, megütheti a gyomrát, fokozott és túlzott izzadás, nagyon magas pulzusszám és bizonyos testhelyzetek, például hanyatt fekvés a 28. héttől. Edzőink mindezekben segítenek. A gyakorlatokat inkább saját testsúllyal és funkcionális fitnesz eszközökkel végezzük, az edzésekbe pedig beiktatjuk a hasfal regeneráló gyakorlatokat.

Szülés után

Természetes szülés után a 6. héttől kezdheted az edzést, császármetszés esetén a 8. héttől. A baba mama program minden stúdiónkban elérhető. Mindenesetre az első lépés a hasfal regeneráló tréning, ahol ellenőrizzük a hasfal állapotát. Ezzel párhuzamosan elkezdődhet a funkcionális edzés is, ahol a fokozatosság elve szerint építjük fel az edzést. A babamama torna keretében kisgyermekedet is magaddal hozhatod.

A kismama testmozgást minden olyan kismamának ajánljuk, akinek nincs orvosi ellenjavallata a testmozgásra. Természetesen nem a fogyás, izomépítés vagy a csúcsok ledöntése lesz a cél, hiszen MÁS állapotban vagyunk, de ettől még fontosabb, hogy Te és a Babád is jól érezétek magatokat a bőrötökben.

Kép és a videó forrása: shefitness.hu