2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

Közösségi finanszírozási eszközzel segíti az iskolák digitalizációját a Redmenta

2022-12-29 19:51 | Nézettség: 227
Sikerrel zárta a Redmenta az iskolák számára készített közösségi finanszírozási megoldásának tesztelését. A Dobjuk össze! oldal országszerte egyre több intézménynek és pedagógusnak biztosít alternatív finanszírozási lehetőséget digitális oktatási eszközök használatához.

A feladatlapkészítő alkalmazás, amely hosszú évek óta a magyar oktatás megkerülhetetlen szereplője, kezdetektől azt tűzte zászlajára, hogy a 21. század lehetőségeit elhozza valamennyi pedagógus számára. 
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=mPtBCOrGu3U

Ehhez a Redmenta a már sok helyen bizonyított közösségi finanszírozás erejét hívta segítségül. A jelenlegi gazdasági válság ugyanis jelentősen megnehezíti az iskolák és fenntartóik számára, hogy előteremtsék a forrásokat a digitális oktatási eszközök beszerzésére, így a mai fiatalok hatalmas hátrányba kerülhetnek a jövő munkaerő piacán.

Ez a felismerés hívta életre a karácsony közeledtével meghirdetett “Dobjuk össze!” programot: a támogatói oldal létrehozásával a Redmenta összekötötte a jelentkező intézményeket, pedagógusokat és potenciális támogatókat - pl. szülőket, cégeket, helyi pártfogókat. Az oldalon összegyűjtött pénzügyi támogatások pedig lehetővé tették az érintettek számára olyan Redmenta bővítmény használatát, ami  megkönnyíti a pedagógusok mindennapi munkáját és fejleszti a tanulók 21. századi készségeit, a kreativitásukat, az analitikus gondolkodásukat, a problémamegoldó és a kommunikációs készségeiket.

A közösségi finanszírozási megoldás tesztelésére az ország különböző pontjáról több iskola  jelentkezett és egy hónap alatt öt iskola, több mint ötven pedagógusának sikerült előteremteni a szükséges költségeket. Több, mint 800.000 Ft gyűlt össze. A Redmenta is hozzátesz a gyűjtéshez, minden támogatott fiókhoz kedvezményt nyújt, így a gyűjtéshez ők is hozzájárultak közel 1.000.000 forinttal.

“A támogatások összegyűjtése nagyon egyszerűen ment, kitettük a belső oldalunkra a kampány linkjét, és pár nap alatt össze is gyűlt a szülőknek hála” - nyilatkozta az egyik érintett iskola vezetője.

Az alkalmazás készítői szerint ez csak a kezdet. Hogy minden iskolába el tudják vinni a 21. századi megoldásokat, létrehoztak egy regisztrációs oldalt azok számára akik szeretnének iskolát támogatni. Így kötik össze atámogatókat a támogatást igénylő iskolákkal: https://redmenta.com/tamogass-egy-iskolat

Ezzel buzdítanak mindenkit, hogy az ünnepi időszakban bátran válasszák a jótékonykodás ezen formáját, hogy az új oktatási módszerek minél többek számára hozzáférhetőek legyenek.

A Redmentáról:

A Redmenta egy online feladatlap készítő eszköz és a tanárok munkájából összeálló könyvtár, amit két középiskolás, egy pályáját elhagyó pedagógus és egy kommunikációs szakember indította útjára még 2013-ban.

Az elmúlt években összesen több, mint 19 millió alkalommal használták már a Redmentát online dolgozatokhoz, számonkérésekhez, de akár gyakorláshoz, házi feladathoz is.


A Redmenta új generációs feladatlapjai segítségével sokkal könnyebben lehet beilleszteni a készségfejlesztést az oktatás mindennapjaiba, hiszen a már megszokott, lexikális tudást átadó és gyakoroltató feladatlapokkal, valamint az új, kifejezetten kognitív tudás képzésére tervezett feladattípusokkal már analitikus, kommunikációs és egyéb készségeket is tudunk fejleszteni.