2023. december 6., szerda
Miklós névnapja

Legyél TE a legérdekesebb a szobában! Egyszerű recept, hogy érdekes legyél mások számára!

2023-04-12 12:09 | Nézettség: 382
Sokak számára a kifinomult beszélgetések iránti igényük azt eredményezi, hogy a kötelező körök lefutása megjátszott, felszínes és unalmas. De szerencsére van pár tippünk, amelyek segítségével te magad is könnyebben leküzdheted a small talk okozta kényelmetlenségeket. Hihetetlenül fontos az első benyomás! Mit kell tenned, hogy mindenki rád figyeljen, hogy érdekesnek és színes, kellemes személyiségnek tartson? Szeretnél a társaság középpontjába kerülni, de nem ostoba mondatokkal, hanem értelmes, pozitív egyszerű dolgokkal? Íme egy recept!

Mi a SMALL TALK művészete? Azaz hogy legyél profi?

A Small Talk egy olyan könnyed beszélgetés, amelyet általában ismeretlenek, vagy ismerősök között folytatnak, és általában semleges, hétköznapi témákról szól. A célja, hogy barátságos, pozitív hangulatot teremtsen, és segítse a kapcsolatokat építését.

Ha szeretnél profi lenni a Small Talk művészetében, itt van néhány tipp:

Készülj fel előre: Gondolj előre olyan témákra, amelyekről beszélhetsz, például a helyszínről, az időjárásról, az aktuális eseményekről vagy a közös érdeklődési körökről.

Figyelj az árnyalatokra: A Small Talk célja az, hogy könnyed, barátságos légkört teremtsen, így ügyelj arra, hogy pozitív hangulatú, könnyed témákról beszélj.

Engedj teret a másik félnek: Kérdezgetj, érdeklődj a másik félről, ad neki időt arra, hogy beszéljen magáról.

Hallgass figyelmesen: Az emberek szeretik, ha meghallgatják őket, így ügyelj arra, hogy figyelmesen hallgasd a másik fél mondandóját.

Kerüld a tabutémákat: Kerüld az olyan érzékeny témákat, mint a vallás, politika vagy pénzügyek, mivel ezek könnyen vitához vezethetnek.

Mosolyogj, légy nyitott: A Small Talk célja az, hogy könnyed, barátságos légkört teremtsen, így ügyelj arra, hogy mosolyogj, nyitott legyél és kellemes hangulatot teremts.

Készülj fel arra, hogy búcsút mondj: Végül ne felejtsd el megfelelő módon búcsúzni, lehetőség szerint hagyj egy jó benyomást, és ha van alkalom, akkor találkozzatok újra.

A Small Talk művészete az első benyomás megteremtésének fontos része, és ha gyakorlod ezeket a tippeket, akkor nagyon profi és hatékony tudsz lenni ebben a területen.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=kGq7Cxm7_48