2024. február 25., vasárnap
Géza névnapja

Magyarország első luxustortája, szarvasgombával😯 95.000,- Ft/16 szelet, hát nem megéri 😯

2023-03-27 23:13 | Nézettség: 637
Szerelemből született Magyarország első luxustortája, a La Truff’. A nemrégiben bemutatkozó ételkülönlegesség rendhagyó ízélményt ígér, ugyanis szarvasgombával, fehér csokoládéval és arany karamellel készül.

Magyarország első luxustortája a La Truff'

1 szelet 6.000,- Ft hát nem megéri? 😯

Kecskés Alexandra a tavaly augusztusban Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf fogásaival megrendezett Nour Dubaji Desszertvacsora egyik desszertjének kóstolásakor döntötte el, hogy a szarvasgomba és az édes desszertvilág találkozásának meghökkentő élményét át szeretné adni vendégeinek is, egy különleges torta formájában.

A szarvasgomba iránti évek óta tartó rajongása és kíváncsisága a desszertvacsora után egy rábakecöli kutyás szarvasgomba-vadászatra vitte, hogy még több tapasztalatot szerezzen a különösen nemes alapanyag kapcsán. A desszertműhelyben most, fél évnyi folyamatos tökéletesítés után, március 23-tól rendelhető a La Truff', Magyarország első luxustortája.

A La Truff' luxustorta Palágyi Eszter Michelin-csillagos séf és a desszertműhely közös munkájának eredményeképp született meg. Az első szarvasgombás desszert tavaly augusztusban debütált és a vendégek nagy elismerését élvezhette. Ezután kezdődött a kísérletezés, hogy a torta minden szempontból olyan legyen, amelyet a hazai közönség és az emelt szintű gasztronómia iránt rajongók itthon még nem kóstolhattak. A luxustorta a különleges ünnepek, kiemelt események, kerek évfordulók legszebb ajándéka szeretne lenni és elsősorban azoknak készült, akik érdeklődnek a különleges alapanyagok és a nem mindennapi ízélmény iránt.

A La Truff' torta fő alkotóeleme a legkifinomultabb aromájú, csúcsgasztronómiában is használt alapanyag, a szarvasgomba. A tortaalap egy vaníliás tarte, melyben szarvasgombás fehér csokoládé ganache, selymes, folyékony, aranyszínű karamell és puffasztott rizses fehércsokoládé-ropogós rétegek váltják egymást. A tortát egy könnyű krémsajtréteg öleli körbe, mindezt a mesterek fekete bársony fújással és aranypelyhekkel díszítik.


A tortának nemcsak az ízvilága, hanem a megjelenése is mutatja, hogy igazi high-end termékről van szó. A desszertet egyedi kalapdobozban vihetik haza a vásárlók, akik ajándékként egy kis aranyporos üvegcsében különleges esszenciát is kapnak: az ÉrsekÉden szarvasgombaolaja aroma hozzáadása nélkül, igazi szarvasgombából készül.

A régi kedvencek mellett március 25-től elérhető a Nour új, tavaszi desszertkollekciója is: bemutatkozik a Matcha, amely biztosan elkápráztathatja azokat, akik kíváncsiak egy japán teakertből érkező, különleges ízélményre. Ezen a hétvégén debütál két gyümölcsös szépség, a Citron, amely a lágy fehér csokoládé és a citrom savanyú ízvilágának különleges találkozására épül, illetve a Framboise, amely egy házi puncsos granolarétegen hordozza a málnát és a vaníliát. A különlegességek kedvelői ekkor élvezhetik először a Sésame desszertben a fekete szezám, a csokoládé és az arany találkozását is.

Hasonló gasztronómiai videókat, recepteket és a csodás éltelek elkészítését ide kattintva nézhet meg!

Forrás:Velvet

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/shorts/_ZBzXWPsd_M