2023. március 31., péntek
Árpád névnapja

Még a pápa is elveszíti a türelmét!

2023-02-23 11:13 | Nézettség: 213
Nyilvánosan bocsánatot kért a pápa, amiért rácsapott egy vehemens hívő kezére, aki erőszakosan megragadta és maga felé rántotta őt.…
Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=M-Rnp25VbK0

Jorge Mario Bergoglio, aki Ferenc pápaként ismert, nagyon szeretett és tisztelt világszerte, több okból is.

Először is, sokan kedvelik Ferenc pápát azért, mert személyes megközelítése, melegsége és empatikus stílusa. Gyakran előfordul, hogy nyitottan és személyesen beszélget emberekkel, akikkel találkozik, és sokan érzik, hogy meghallgatja és értékeli a véleményüket. Ő maga is gyakran osztja meg személyes történeteit, amelyek segítenek az embereknek jobban megérteni, hogy ő is ember, akinek hasonló élményei és kihívásai vannak, mint bárki másnak.

VI. Ferenc pápa (Jorge Mario Bergoglio) sok jó tulajdonsággal rendelkezik, amelyeket tisztelettel és elismeréssel említhetünk:

Egyszerűség: Ferenc pápa életmódja és stílusa rendkívül egyszerű. Nem él luxusban, és a szegényekre, az elesettekre fókuszál.

Empátia: Ferenc pápa rendkívül empatikus, és kifejezetten fontosnak tartja, hogy személyesen találkozzon az emberekkel, különösen a szenvedőkkel és a rászorulókkal.

Megbocsátás: A megbocsátás és a megbékélés fontos témái Ferenc pápa számára. Rendszeresen kér bocsánatot az egyház múltbeli hibáiért, és hangsúlyozza az irgalom és a megbocsátás fontosságát.

Nyitottság: Ferenc pápa szívesen beszél emberekkel, függetlenül attól, hogy ki az illető vagy milyen vallási meggyőződése van. Nagyon nyitott és toleráns a különféle kultúrák és vallások iránt.

Vonzó személyiség: Ferenc pápa karizmatikus személyiség, aki képes az emberek szívét meghódítani. Sokak szerint nagyon humánus és szeretetteljes, ami nagyon vonzóvá teszi őt a világ számos részén.

Környezettudatosság: Ferenc pápa környezettudatos megközelítést vall, és rendszeresen beszél a környezetvédelem fontosságáról. A Laudato si' kezdetű enciklikájában arra hívta fel a figyelmet, hogy az éghajlatváltozás és a környezetszennyezés az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az emberiségnek szembe kell néznie.

Keresztény vezetőként Ferenc pápa figyelmének középpontjában az evangelizáció áll, amely az evangélium üzenetének terjesztését jelenti a világban. Az üzenetei által folyamatosan bátorítja a hívőket a hitük megélése és a keresztény értékek gyakorlása iránt.

További érdekes videókat ide kattintva nézhetsz!