2024. július 20., szombat
Illés névnapja

Megéri többet költeni a boltban kapható málnaszörpre? – Hatféle málnaszörp 🍓🥤 vaktesztje😎

2024-06-26 13:06 | Nézettség: 208
A Mielőtt megveszed sorozat legújabb részében hatféle málnaszörpöt 🍓🥤vakteszteltünk. Megkóstoltuk többek között a Spar, az Aldi, a Piroska és a Pölöskei termékeit, hogy kiderítsük, vajon az ár vagy a gyerekkori emlékek befolyásolják jobban az ízélményt.

Megéri többet költeni a málnaszörpre? – Hatféle málnaszörp 🍓🥤 vaktesztje 😎

A Mielőtt megveszed legújabb részében hatféle málnaszörpöt kóstoltunk meg, hogy kiderítsük, vajon érdemes-e többet költeni egy-egy ismertebb vagy prémium kategóriás termékre, vagy az olcsóbb is megállja a helyét. Vakteszteltük a Spar, az Aldi saját márkás termékeit, valamint a Piroska és a Pölöskei szörpjeit is.

szörp vakteszt

A tesztben szereplő termékek és áraik:

  • Pölöskei málnaszörp: 749 forint/liter – a legolcsóbb a tesztelt termékek közül.
  • Spar Málna gyümölcsszörp arónialével színezve: 998 forint/liter – az egyik olcsóbb Spar termék.
  • Spar Különleges minőségű málnaszörp: 4998 forint/liter – prémium kategóriás termék.
  • Aldi Rio D’oro málnaszörp: 1666 forint/liter.
  • Piroska klasszikus málnaszörp: 1441 forint/liter.
  • Méhes-Mézes mézes málnaszörp: 5200 forint/liter – a legdrágább termék a tesztben.

Ár és minőség

Az árak között jelentős különbségek vannak. A legolcsóbb Pölöskei szörp literje mindössze 749 forint, míg a legdrágább Méhes-Mézes mézes málnaszörp literje 5200 forintba kerül. A Spar kínálatában mind az olcsóbb, mind a prémium kategóriás termék megtalálható, míg az Aldi és a Piroska középkategóriás árban mozognak.

Összetevők és gyümölcstartalom

Az összetevők és a gyümölcstartalom tekintetében is nagy eltérések lehetnek a különböző termékek között. Általánosságban elmondható, hogy a drágább szörpök magasabb gyümölcstartalommal rendelkeznek, míg az olcsóbbak gyakran több hozzáadott cukrot és kevesebb természetes gyümölcsöt tartalmaznak. Ez a különbség az ízélményben is megmutatkozhat, azonban az ár-érték arány mindig szubjektív megítélés kérdése.

szörp eredményhirdetés

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=Bj32JThaOBM

szörpteszt eredmény

Vakteszt eredményei

A vakteszt során a résztvevők nem tudták, melyik márka melyik szörpjét kóstolják, így tisztán az íz alapján értékelték az italokat. Érdekes megfigyelés volt, hogy sok esetben a gyerekkori emlékek is befolyásolták az ítéletet – egyeseknek a Piroska szörpje például nostalgiát idézett, míg mások a Méhes-Mézes különlegességét emelték ki.

A vakteszt végső eredménye szerint nem mindig a legdrágább termék nyerte el a kóstolók tetszését. Bár a prémium kategóriás szörpök gyakran finomabbnak és természetesebbnek bizonyultak, az olcsóbb alternatívák is kellemes ízélményt nyújtottak.

Konklúzió

A Mielőtt megveszed sorozat legújabb epizódjának tanulsága, hogy a málnaszörp esetében sem mindig a drágább a jobb. Az ízlés szubjektív, és gyakran a gyerekkori emlékek, valamint az egyéni preferenciák döntenek. Azok számára, akik a természetesebb ízeket keresik, érdemes lehet többet költeni egy prémium kategóriás szörpre, de az árérzékeny vásárlók is találhatnak megfelelő minőségű terméket az olcsóbb kategóriában.

A részletes teszteredmények és a vaktesztet nézd meg videón is. 

További videók a témában