2024. Április 18., csütörtök
Andrea névnapja

Meghalt Kirstie Alley, a Nicsak ki beszél sztárja!

2022-12-07 16:27 | Nézettség: 946
71 éves korában meghalt Kirstie Alley kétszeres Emmy-díjas amerikai színésznő. Kristiet a Cheers című sorozat Rebeccájaként valamint a Nicsak, ki beszél? filmek főhőseként ismerhettük. Az 1951-ben születt Alley haláláról gyerekei, True és Lillie Parker számoltak be a Twitteren, a színésznő rákbetegségben szenvedett, mely végül a halálát okozta. "Amilyen lenyűgöző volt a képernyőn, olyan csodás volt anyaként és nagymamaként" - írták gyermekei közleményükben.

A színésznő a kansasi Wichitából született, és a kansasi állami egyetemre járt, de nem szerzett diplomát, inkább a filmszakmában próbált szerencsét. Első filmszerepe az Űrszekerek II. - Khan haragja című sci-fiben volt 1982-ben.

1987 és 1993 között szerepelt a Cheers sorozatban, melyben Rebeccát alakította, mely szerepért 1991-ben a legjobb női sorozat-főszereplőnek járó Emmy-díjat is átvehette.. 1993-ban jött az újabb Emmy-szobrocska, melyet a David anyja című tévéfilm főszerepéért kapott  

A legnagyobb sikere a Nicsak, ki beszél? (1989) című film és folytatása, a Nicsak, ki beszél még? (1990) volt , mely filmekban  a terhes anyaként magára maradó Kirstie Alley partnere  John Travolta volt, aki az instagramon búcsúzott a színésznőtől: "Szeretlek, Kirstie. Tudom, hogy még találkozunk egyszer"

Kristie Alleynek állít emléket összeállításával az IGN csatorna. 
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=K01afBRqiAk