2023. május 30., kedd
Zsanett, Janka névnapja

👉MEGNYITOTT A MILLENNIUM PARK

2022-08-10 19:12 | Nézettség: 258
A kezdeményezés részeként 2022. július 15. és augusztus 24. között ingyenes rendezvénysorozatot tartanak a Millennium Park Pop Up Piknik Fesztiválon, amelynek célja, hogy a bérlők, környéken lakók, valamint minden budapesti lakos számára egy új közösségi teret jöjjön létre pihenésre és kikapcsolódásra, amelynek részét képezik az ingyenes rendezvények, piknikezési lehetőségek, egy food truck terasz és egy egyedi művészeti installáció.

Ingyenes rendezvények és közösségi programok a Millennium Park Pop Up Fesztiválon a Duna-parton 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=QNlnxqZ0il8

Élhetőbb és zöldebb városi környezet megteremtése érdekében a CA Immo megnyitja a nagyközönség előtt a Duna-parti Millennium Parkot, amely a Millennium irodakomplexum része.

A Millennium Towers irodaházak mellett a Duna-parton található zöldterület 2022 nyarán számos rendezvénnyel várja az irodaházak bérlőit, a környéken lakókat és minden budapesti lakost. A Millennium Park Pop Up Piknik Fesztivál 2022. júliusában indult: másfél hónapig ingyenesen látogatható rendezvények egyedi helyszíne lesz, köztük egy, Magyarországon még nem látott szabadtéri művészeti installációval. New York, Milánó és Szöul után Budapesten a Millennium Park ad otthont hat héten keresztül a Cracking Art művészeti mozgalom installációnak, amely Marco Veronese vezette olasz művészeti csoport alkotása. 
 

A Cracking Art célja erőteljes társadalmi és környezeti elkötelezettség által radikálisan megváltoztatni a művészet szerepét az ember és a természet kapcsolatában. Alkotásaikban a műanyagok forradalmian új felhasználása a természetes és a mesterséges valóság szoros kapcsolatát vizsgálja – ezt jelenítik meg most Budapesten az óriás csigák, madarak, kutyák és macskák – éppen ezért lett „Velünk együtt elő állatok” a szabadtéri kiállítás címe.
 

A Millennium Park Pop Up Piknik Fesztivál rendezvénysorozat következő programja a 2022 július 30-án megrendezésre kerülő „Állati Jó Piknik” volt - egy nap, amikor gyerekek és szüleik nem csak különféle fajtamentő menhelyekkel ismerkedhettek meg, de állatvédelmi szakértőktől és kutyakiképzőktől, köztük K9 -es rendőrkutyáktól tanulhattak a felelős állattartásról.
 

"Irodabérbeadóként az a célunk, hogy olyan tereket hozzunk létre, ahol az emberek szeretnek dolgozni és időt tölteni. Ebben az összefüggésben épületeink környezetének fontos funkciója van - zöldnek, klímabarátnak, elérhetőnek kell lennie, és magas színvonalat kell biztosítania a bérlők és a város minden lakója számára egyaránt. Az olyan események, amelyek összehozzák az embereket és értéket teremtenek a közösségek számára, részét képezik azon törekvésünknek, hogy egyedi és elérhető városi tereket hozzunk létre." – nyilatkozta John McKie, a CA Immo Magyarország ügyvezető igazgatója.  Az évmilliók óta létező növényekből készült műanyagok felhasználása az állatinstallációkhoz (a Cracking Art kiállítás) tökéletesen illeszkedik a CA Immo vállalati felelősségvállalásához: megmutatja, hogy nem maguk az anyagok felelősek a környezeti hatásokért, hanem az azokat használó emberek.
 

A CA Immo Millennium Parkkal Budapest egyik új közösségi terét hozza létre. A CA Immo középtávú fejlesztési tervei között szerepel, hogy a Duna-parti sétányt és a környező zöld parkot, amely a Millennium irodaházakhoz tartozik, egy vonzó, rekreációs, kulturális közösségi térré alakítsa át a bérlők, a látogatók és a környék lakói számára egyaránt.
 

„Terveink az egész terület megújítására ahhoz a nagyszabású fejlesztési projekthez illeszkedik, amely során a kormányzat itt a 9. kerületben, egy jelentős közösségi közlekedési program részeként a HÉV föld alá költöztetését tűzte ki célul – ez pedig azt jelenti, hogy a Duna-part ezen szakasza teljesen meg fog újulni. Ennek részeként pedig együtt fogunk velük dolgozni azon, hogy ezt a parkot egy igazán modern, 21. századi közösségi zöldterületté alakítsuk át. Ami az idei évet illeti, hiszünk abban, hogy a Millennium Park közösségépítésre és nyári forróságban városi kikapcsolódáshoz is tökéletes helyszín lesz minden ide látogatónak.” – tette hozzá John McKie.