2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Mellény – a nagy visszatérő, ami elűzhetetlen a divat porondjáról

2023-10-26 14:31 | Nézettség: 573
Szponzorált tartalom
A trend folyamatosan változik, alakul. De mindig akadnak kivételek, olyan irányzatok, fazonok vagy modellek, amiket sem az idő, sem az átalakulás nem ragad magával. A mellény pontosan ilyen örök klasszikus. Még ha úgy is tűnt néhány éve, hogy a fénye fakulóban van, végül a divat mégsem ezt igazolta. Hódít, jobban, mint valaha!

A mellény a férfi ruhatár alapdarabja

Tényleg kár lenne nélkülözni, mert egyrészt stílusos, másrészt ki vitatná, hogy nagyon is praktikus. Főleg, amikor az ősz csúnyább arcát mutatja, amikor a reggelek már-már a fagyos téli hajnalokat idézik, amikor a szél furfangos módon a bőr alá is bebújik. Ekkor még a kabát túlságosan vaskos viselet, de a mellény mindenütt véd, ahol fontos, napközben pedig egyetlen egyszerű mozdulattal félretehető. Amúgy pedig megjelenésével nagyban hozzájárulhat a vonzó kisugárzáshoz.

A Bolf kínálatában pehely és steppelt variációk egyaránt megtalálhatóak, mert mindkét típus népszerű, igazi visszatérő. Ha romantikusan szeretnénk fogalmazni, azt is mondhatnánk, hogy a múlt homályából törnek elő újra. Annak idején, amikor felbukkantak, előbb a divattervezők asztalán, aztán a divatbemutatók színpadán, sokan úgy vélték, funkcionális ruhadarabok lévén előbb-utóbb, de inkább előbb úgyis eltűnnek a színről. Ám hamar kiderült, hogy a praktikum kétségtelen tény, de elsősorban nem ezért szerették meg őket, hanem azért a kellemért, ami alapvetően árad belőlük. S ez bizony kortalan abban a tekintetben, hogy az idő vasfoga, sőt a trend változása sem érintheti.

 


Megnézem a videót
Kép és a videó forrása: https://www.bolf.hu/

Melyik a legkelendőbb mellényvariáció?

A steppelt mindig is első helyen szerepelt. Különleges stílusosságával kitűnik a tömegből, és egyértelműen férfias megjelenést kölcsönöz viselőjének. Ugyanakkor, amikor igazán betörnek a hűvös, hideg napok, akkor a pehellyel töltött alternatívák nyújtják a legnagyobb kényelmet, valamint védelmet.

Sokan, akik még nem tapasztalták meg a saját bőrükön, hogy mennyit jelent ez a fajta melegség, azt hihetik, hogy mivel a karok szabadon vannak, ezért a fázás így sem, úgy sem kerülhető el. Ez, azonban tévedés, mivel ha a hát, a derék és a mellkas kellően kipárnázott, azaz bélelt ruhadarabbal fedett, akkor szinte biztos, hogy borítékolható az optimális hőérzet.

A hosszított fazonok az extra hideg téli napokon is jó szolgálatot tehetnek, bár ha valóban fagyos a környezet, úgy megéri minimum két-három rétegben gondolkodni, például póló, pulóver, mellény.

Kabát fölött is jól mutat?

Ez már egy kényesebb kérdés. Az olyan szabadidő felsők felett, amik nem túlságosan vaskosak, illetve vagy csuklya nélküliek, vagy egészen jól lelapítható a kapucnijuk, jól mutatnak, igen. Viszont egy téli kabát fölé nemcsak, hogy nem praktikus, nem szemre való választás, hanem egyenesen felesleges is, hiszen a télre szánt dzseki bőven elegendő még a legnagyobb zimankó közepette is.

És ha már a variálás szóba került, akkor érdemes néhány szót szólni az árnyalatokról. Az ősz és a tél színe egyértelműen a fekete, de mivel amúgy a sokszínűség éveit éljük, ezért jó ötlet kicsit kikacsintani a kevésbé megszokott, világosabb, olykor rikítóbb színek felé.