2022. december 9., péntek
Natália névnapja

Nagy a verseny a balatoni háztartások figyelméért!

2022-07-26 15:23 | Nézettség: 118
Egyszerre akár hetvenezer címre is szállíthatnának a futárszolgálatok a Balaton körül. De sok helyen még nem elérhető ez a szolgáltatás. Ahol viszont van, ott az időseknek és a kisebb pénztárcával nyaralóknak is segíthetnek a futárok.

Az utóbbi napokban a strandolók többször láthatták, ahogy egy hatalmas kifli úszik a Balaton tetején.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=fbtWGScLOp0

Tihany, Balatonfüred, Csopak, Balatonkenese, Balatonfűzfő strandja előtt haladt el az a versenyhajó, amelynek vitorlázatán az egyik futárcég üzenete szerepelt és a házhoz szállítást népszerűsítette. 

Az időseknek sokat segíthetnek a futárszolgálatok

A fiatalabb korosztályba tartozó vakációzók,  a helyi nyugdíjasok és a kisebb nyaralási költségvetéssel pihenő nagycsaládok azok, akik gyakorta igénybe veszik már most is az ilyen jellegű szolgáltatásokat. Ennek oka: hogy sok balatoni településen a kisebb boltok már megszűntek. Ha az idősebbek nagyobb bevásárlást akarnak elintézni, akkor bizony nekik is autóba kell ülniük, hogy a tőlük távolabbi diszkontláncok egyikében be tudják szerezni az alapvető élelmiszereket.

 
Sokat spórolhatnak a családok is

 A vékonyabb pénztárcával rendelkező családok, a vakációzó középiskolások, egyetemisták számára is jól jöhet a házhoz szállítás. Ők azok, akik sokszor autóval sem rendelkeznek, vonattal jönnek a Balatonra. Gyakorta környékükön nincs kisbolt, nekik be kell érniük a strandon kapható 1500 forintos lángossal, de ha még mondjuk egy kis gyümölcsöt is szeretnének vásárolni, akkor vehetnek a strandon 2500 (!) forintért 15 dkg málnát, de ehetnek 500 forintért egy gombóc fagyit is.  Összegezve: egy négytagú család számára súlyos tízezrekbe kerülhet az is, ha csak a strandon töltenek el egy napot. Ez az egyik oka annak, hogy az ő köreikben is egyre népszerűbb a házhoz rendelés.

 
Van még hová fejlődniük a futárszolgálatoknak

 41 település található  a Balaton körül, de sok helyen még nem elérhetőek a nagyobb, házhoz szállítással foglalkozó cégek szolgáltatásai. Éppen ezért van még piaci potenciál ebben a szegmensben, még akkor is, ha csak közvetlen a parton található településeket nézzük. Amennyiben ennél nagyobb körben gondolkodik valaki, még nagyobbak a lehetőségek, hiszen  Balaton 5 kilométeres körzetében több mint 250.000 ember él, a nyaralók számáról nem is beszélve, itt egyszerre több mint 70 ezer címre lehetne házhoz szállítani.   

  
Jó metafora a kifli és a versenyhajó

A  hatalmas kifli egyébként nem akármilyen hajó vitorlájára került fel. A Kékszalag egyik győztes versenyhajója, a Raffica segítségével népszerűsítették ezt a fajta bevásárlási formát. A hajó kiváló metaforája annak, hogy milyen nagy verseny zajlik jelenleg is a Balatonon a magyar háztartások figyelméért.