2024. február 29., csütörtök
névnapja

Nézd meg, hogy néztek ki a Die Hard szereplői a forgatáson és most! Mennyit változott 35 év alatt Bruce Willis?

2023-08-13 11:14 | Nézettség: 937
35 éve mutatták be az amerikai mozik a Drágán add az életed első részét. Nézd meg hogy változtak a szinészek az elmúlt 35 évebn.

A Die Hard sorozat egy ikonikus akciófilm-sorozat, amelynek középpontjában az elszánt, egyedi stílusú rendőr, John McClane áll, aki rendkívüli körülmények között találja magát, és a személyes bátorságával és intelligenciájával küzd meg a veszélyekkel. A sorozat 1988-ban indult a "Die Hard - Drágább, mint az életed" című film bemutatójával, amelyet négy folytatás követett.

A filmek legfőbb jellemzője az izgalmas akciójelenetek, a feszültséggel teli helyzetek és a szarkasztikus humor keveréke. A cselekmények gyakran olyan helyzetekben játszódnak, ahol McClane egyedül vagy csak néhány szövetségesével kerül szembe, miközben gonosztevőkkel és terrorista csoportokkal küzd meg. A sorozat minden része más-más környezetben játszódik, például egy toronyházban, repülőtéren, városi forgatagban és még egy orosz börtönben is.

Bruce Willis emlékezetes alakítása McClane szerepében hozzájárult a sorozat sikeréhez. A filmek többek között azzal is híresek, hogy sokak szerint az első rész, a "Die Hard - Drágább, mint az életed" a modern akciófilmek egyik alapkövévé vált, és meghatározó hatást gyakorolt a műfajra.

Bár a Die Hard sorozat elsősorban az akcióra és a feszültségre összpontosít, azok is élvezhetik, akik kedvelik az intelligens párbeszédeket és az összetett karaktereket. A filmek több részében McClane személyes problémáival és konfliktusaival is szembesül, amelyek emberi oldalát is bemutatják.

Die hard első részének főbb szereplői

  • John McClane, akit Bruce Willisalakít A főszereplő, elszánt és makacs New York-i rendőr, aki látogatóba érkezik Los Angelesbe a karácsonyi ünnepekre. McClane hirtelen egy veszélyes túszhelyzet közepén találja magát a Nakatomi Plaza toronyházban, és minden képességét beveti, hogy legyőzze a terroristákat és megmentse a túszokat, köztük saját feleségét is.
  • Holly Gennaro McClane (Bonnie Bedelia): John McClane felesége, aki a Nakatomi vállalatnál dolgozik, és aki a túszok között találja magát a toronyházban. Holly erős és intelligens nő, és aktívan részt vesz a túszhelyzet kezelésében.
  • Hans Gruber (Alan Rickman): Az angol származású terroristavezér és mesteri manipulátor, aki a toronyházat támadja meg és túszul ejti a dolgozókat. Gruber kegyetlen és hidegvérű, és minden eszközt bevet, hogy elérje a céljait.
  • Al Powell (Reginald VelJohnson): Los Angeles-i rendőr, aki McClane-szal lép kapcsolatba rádió segítségével, és az egyik kulcsfontosságú támogató karakter. Powell a segítségnyújtásban és a túszok megmentésében játszik fontos szerepet.
  • Deputy Chief Dwayne T. Robinson (Paul Gleason): A rendőrség helyi vezetője, aki összeütközésbe kerül McClane-nal a túszhelyzet kezelése során. Robinson gyakran frusztrált és kissé öntelt személyiség.

Nézd meg, hogy változtak a főhősöket alakító szinászek az elmúlt 35 évben!

A Die hard első részének forgatási kulisszatitkairól korábban már írtunk!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=gjaIQodtJJ0