2024. június 23., vasárnap
Zoltán névnapja

Női sportolók 25 peches pillanata 🤸‍♀️🏌️‍♀️🏄‍♂️🚴‍♀️🏇

2023-06-20 09:33 | Nézettség: 759
A sportvilág 🤸‍♀️🏌️‍♀️🏄‍♂️🚴‍♀️🏇 legemlékezetesebb és legviccesebb 🤣😂 pillanatait, amelyek akár nevetést is váltanak ki! Nézd meg a híres sporteseményeket, amelyek hátterében peches események állnak, és megtudhatod, hogyan váltak ezek az esetek híressé és hogyan érintették a sportolók életét. Készülj fel a meglepetésekre, nevetésekre és az emberi természet páratlan pillanataira, amelyekben a sport izgalma és hősiessége találkozik a humorrá váló hibákkal.

15 olyan esemény a női sportban, amelyek kellemetlen pillanatokat eredményeztek, de híressé váltak 🤸‍♀️🏌️‍♀️🏄‍♂️🚴‍♀️🏇:

Nancy Kerrigan és Tonya Harding ügye (jégtánc): 1994-ben Tonya Harding volt férje, Jeff Gillooly megbízott egy támadót, hogy bántalmazza Nancy Kerrigant a Detroitban rendezett U.S. Országos Figurázó Bajnokságon. Kerrigan térde sérült a támadás következtében, de gyors gyógyulása után részt tudott venni a téli olimpián. A botrány hatalmas visszhangot keltett a média világában, és a két jégtáncos neve örökre összekapcsolódott.

Brandi Chastain melltartó nélküli ünneplése (labdarúgás): 1999-ben a női labdarúgó-világbajnokság döntőjében az Egyesült Államok és Kína csapott össze. A mérkőzés után az amerikai csapatból Brandi Chastain lőtte a győztes büntetőt, majd eldobta mezét és térden csúszva ünnepelt, melltartóját megmutatva. Ez az ikonikus pillanat világszerte ismertté vált.

Serena Williams botránya az US Openen (tenisz): 2018-ban Serena Williams a japán Naomi Osakával játszott az US Open női döntőjében. Williams kapott egy figyelmeztetést a játékvezetőtől, ami miatt frusztrált lett. Ezután megrágalmazta a játékvezetőt, amiért elvesztette egy játékot. A botrány hatalmas vitát váltott ki a fair play és a női tenisz szabályai kapcsán.

Marion Jones doppingbotránya (atlétika): Marion Jones, az amerikai atléta, 2000-ben Sydneyben hatalmas sikereket ért el, de később beismerte, hogy doppingot használt a versenyeken. 2007-ben visszavonták az eredményeit és megbüntették. Ez az eset nagy visszhangot keltett a sportvilágban és felhívta a figyelmet a doppingproblémákra az atlétikában.

Tonya Harding korcsolyázó cipőfűző-problémája (jégtánc): A 1994-es téli olimpia női korcsolyázó versenyében Tonya Hardingnek fűzőproblémája volt. Az egyik cipőfűzője elszakadt a rövidprogram közben, és Hardingnak segítséget kellett kérnie, hogy megjavítsa. Ez negatív hatással volt a pontszámaira és a helyezésére.

Jennifer Capriati letartóztatása (tenisz): 1994-ben Jennifer Capriati, a tehetséges amerikai teniszező, droghasználat miatt lett letartóztatva. Capriati később visszatért a teniszpályára és újra sikeres karriert futott be, de az eset sokkoló hatással volt a sportvilágra és Capriati hírnevére.

Daniela Hantuchova zoknihiba (tenisz): 2007-ben a szlovák teniszező, Daniela Hantuchova, egy meccs közben letépte a zokniját, miközben a labda felé nyúlt. Ez a kínos pillanat sok nevetést váltott ki a nézők és a sportközönség körében.

Annika Sörenstam első lövése a PGA-turnén (golf): 2003-ban Annika Sörenstam, a svéd golfozó, történelmet írt, amikor részt vett a PGA-turnén, ami hagyományosan férfiaknak szól. Az első lövése azonban nem sikerült jól, és nem érte el a kívánt eredményt. Annika Sörenstam mégis megnyerte a közönség tiszteletét azért, hogy belevágott a kihívásba.

Katarina Witt esése a 1988-as téli olimpián (jégtánc): A német jégtáncos, Katarina Witt, a 1988-as téli olimpián egy híres esést produkált. Az előadása során megbotlott és elesett a jégen. Bár ez befolyásolta a pontszámait, Witt továbbra is a sport egyik legnagyobb alakja maradt.

Mary Decker sérülése a 1984-es olimpián (atlétika): Mary Decker, az amerikai futónő, a 1984-es olimpián szenvedett sérülést. A 3000 méteres női futam közben összeütközött a dél-afrikai Zola Budddal, és mindkét sportoló elesett. Decker súlyos sérülése miatt nem tudta folytatni a versenyt, ami nagy csalódást okozott számára és a szurkolóknak is.

Venus Williams szállodai autóbalesete (tenisz): 2011-ben Venus Williams, az amerikai teniszező, szállodai autóbalesetet szenvedett a French Open ideje alatt. Az eset miatt Williamsnak le kellett mondania a további versenyekről, ami nagy kihívást jelentett számára és csalódást okozott a rajongóknak.

Anna Kournikova és a teniszpálya alatti botlás (tenisz): Anna Kournikova, a korábbi orosz teniszező, egyszer egy bemutatómeccsen játszott. Azonban a pálya szélén tartózkodó egyik férfi szurkoló kiszúrt vele, és ő a figyelem elterelése érdekében bemászott a pálya alatti területre. Kournikova követte a mozgását és egy szerelmi háromszögre derült fény. Miután ezt meglátta meglepetésében elesett. Ez a váratlan esemény rövid időre félbeszakította a meccset, de Kournikova szerencsére nem szenvedett sérülést.

Gabriela Sabatini labdázási malőre (tenisz): A híres argentin teniszező, Gabriela Sabatini, egy meccsen a labdát akarta kiszerválni, de véletlenül az ellenfele, Magdalena Maleeva arcába dobta. Ez meglepő és kínos pillanatot eredményezett, amikor a labda éppen nem oda került, ahova Sabatini tervezte.

Lolo Jones akadályfutás közbeni esése (atlétika): Lolo Jones, a híres akadályfutó, 2008-ban a pekingi olimpián részt vett a 100 méteres akadályfutásban. Az egyik futamban azonban megbotlott az akadályokon, és elesett. Ez kizárta őt a további versenyből, és nagy csalódást okozott neki és a szurkolóknak egyaránt.

Michelle Jenneke táncolása az akadályfutás előtt (atlétika): Michelle Jenneke, az ausztrál akadályfutó, egy junior világbajnokságon futott egyik előfutamában. Azonban nem a futás előtti szokásos bemelegítést végezte, hanem egy pörgős táncmozdulatsorral szórakoztatta a közönséget. A videó a táncáról virálissá vált, és sok ember szórakoztatta, bár néhányan kritizálták, hogy nem megfelelően koncentrál a versenyre.

Ezek a pillanatok, bár kellemetlenek és esetenként nehézségekkel járnak, hozzájárulnak a sport emlékezetes és sokszínű történetéhez. Minden sportoló hibázhat, és ezek a pillanatok is részei annak, amit a sportjukban elért eredményeiken túl jelentenek.

További érdekes sporttal kapcsolatos videókat, információkat ide kattintva nézhetsz meg

További vicces videókat ide kattintva nézhet meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=hWo2LvQ_9SY