2024. június 21., péntek
Alajos névnapja

Okosabban kéne dühbe jönni! Bud Spencer és az Apostol egy hatalmas mashupban!

2023-08-12 18:57 | Nézettség: 1350
A Zsinnyegtetők csatorna ismét egy óriási mashuppal állt elő, Oliver Onions: Dune Buggy és az Apostol egüttel Okosabban kéne élni! számát mixelte össze zeneileg és hozzá egy fergeteges videóklip is készült. Együtt énekel Bud Spencer, Terence Hill és az Apostol. Ezt látnod és hallanod kell!

Aki esetleg nem tudná, mi is az a mashup, annak egy kis segtség:  mashup egy olyan zenei szerzemény, ami két vagy több zeneszám összeolvasztásából keletkezik. Ez jellemzően úgy történik, hogy az egyik zeneszám hangszeres alapjára ráillesztik a másik zeneszám acapelláját. A videók korában nemcsak zeneileg hozzák össze a dolgokat, de fergeteges videóösszevágások is készülnek.

De nézzük miből is áll ez a mashup: A különben dübe jövünk címú film főcímzenéje az egyik része. A film 1974-ben készült és hatalmas siker volt a nyugati országokban és idehaza is. Ez volt a Magyarországon legelsőnek bemutatott Bud Spencer és Terence Hill  film, heteken keresztül telt házakkal vetítették a mozikban. A filmnek köszönhetően tudjuk, hogy milyen a sör-viorsli verseny és jópár ikonikus jelenet van benne, amit nem felejtünk soha.

A mashup másik szereplője az Apostol eggyüttes Okosabban kéne élni című száma. A zeneszám az 1970-ben alakult együttes egyik legismertebb és legnépszerűbb száma.

Nézzük, hopgy sikerült a két zeneművet összekovácsolni. Annyit elárulhatunk, hogy a videóklipp is fantasztikus!

További mashupok a videolistán: Korda györgy és az ACDC | Zámbó Jummy és a Nirvana || Kis Grofó és a Radiohead

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=m2cDWs24as0