2024. február 25., vasárnap
Géza névnapja

Paradicsom palánta paradicsomból 🍅? Szerinted lehetséges?

2023-02-23 09:59 | Nézettség: 825
Szerinted lehet paradicsomból palántát nevelni? Kertészeti tanácsok ,hogy kapunk-e szép, egészséges paradicsomot ha a paradicsom szeletekkel együtt elvetjük a magot. Hogyan nevelj szép palántákat paradicsom szeletekből és mikor ültesd ki a kikelt palántákat? Házi örökség fajta vagy tájparadicsom a legjobb az ültetéshez.

A terméshozam nagyban függ az adott termőhely adottságaitól, a termesztési technológiától és a gondozási munkáktól, így nem lehet általánosan megmondani, hogy melyik fajta adja a legtöbb termést minden termelő számára.

Mit kell tudni az örökség fajta és tájparadicsomról?

Az örökségfajták olyan növényfajták, amelyeket hagyományosan termesztettek, és amelyek öröklődtek a termelőktől a termelőknek generációk óta. Ezek a fajták gyakran eltérnek a hibrid vagy ipari fajtáktól, mivel a hagyományos termesztők kiválasztották őket az íz, a textúra és más szempontok alapján, és a fajták az évek során alkalmazkodtak az adott környezeti feltételekhez. Az örökségfajták fő előnye, hogy különleges ízük és sokszínűségük miatt hozzájárulnak a biológiai sokféleség megőrzéséhez és fenntartásához.

A tájparadicsom olyan termék, amely egy adott tájegységen termesztett örökségfajta paradicsom. A tájparadicsomok olyan fajtákat tartalmaznak, amelyek a helyi éghajlati és talajviszonyoknak megfelelően termeszthetők, és amelyeket hagyományosan az adott területen termesztettek. A tájparadicsomok ízletesek és különlegesek lehetnek, és hozzájárulnak a helyi ökoszisztéma megőrzéséhez és fenntartásához. A tájparadicsomokat általában helyi termelők és piacok értékesítik, és azok fogyasztása a helyi gazdaság fejlesztéséhez is hozzájárulhat.

Hasonló kerttel, növényekkel kapcsolatos videókat ide kattintva nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=ISyMC1p49Mg