2023. október 2., hétfő
Petra névnapja

Pazar kilátás a Szent István Bazilika kupolájából

2023-05-27 10:10 | Nézettség: 619
A random videos csatorna egy rövid videóban mutatja be hogy mit láthatunk a Szent István Bazilika kupolájából.

A Szent István Bazilika Budapest egyik legismertebb és legjelentősebb nevezetessége. A bazilikát, az első magyar királyról, I. Szent Istvánról nevezték el. A jeles épület a belváros szívében található, a V. kerületben, a Szent István tér közepén.

A Szent István Bazilika híres főkupolájáról ismert, ami az épület legmagasabb pontja. A kupola összesen 96 méter magas, és csodálatos panorámát nyújt a városra. A kupolához vezető lépcsősor és lift segítségével lehet feljutni. A látogatók felérve egy körbejáráson keresztül gyönyörködhetnek a kilátásban, mely során Budapest impozáns épületei és a Duna is látható.

A kupola belső része is lenyűgöző látványt nyújt. Az ég felé néző kupolafreskó színpompás és részletgazdag. A kupola központjában található egy aranyozott korona, amely Szent István koronájának másolata. A látogatók megtekinthetik a kupola belső részét, és közelebbről is szemügyre vehetik a részleteket.

A Szent István Bazilika kupolájának látogatása népszerű turisztikai tevékenység Budapest látogatói körében. A panoráma lenyűgöző, és érdemes feljutni a csodálatos kilátásért. A videóval egy kis kedvcsinálót adunkj.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=gYCsO_H5WPo