2022. augusztus 13., szombat
Ipoly névnapja

San Fran.ciscoból érkezik a hetedik META-INF Atlassian Day sztárelőadója

2022-06-01 09:19 | Nézettség: 101
Több mint 100, az Atlassian tudás legjavát bemutató, ingyenes videó készült az eddigi META-INF Atlassian Day eseményekről, amelynek idei kiadását – két év kényszerszünet és két online alkalom után – ismét személyes részvétellel rendezik meg. A tudásmegosztásról és networkingről szóló, a cloudra és annak használatára fókuszáló fórumra az Atlassian Global Head of Customer Success and Innovation guruja is személyesen látogat el.

Eddig közel másfélezren vettek részt a META-INF Atlassian Day hat eseményén úgy, hogy a legutóbbi két alkalom – a pandémia következtében – az online térben zajlott. A rendezvényekről összesen 101, tömény Atlassian tudással teli videó is készült. Ezt az ingyenesen elérhető és felhasználható tudástárat egészítik ki a 21 Magyar Atlassian Meetup anyagai, amelyekből hetvennél is több van.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=z5fuxM2LRBU

„A META-INF Atlassian Day olyan emberek közösségi tudásmegosztásáról és networkingjéről szól, akiket ha nem is azonos, de elég hasonló világnézet köt össze elégedett Atlassian-felhasználókként” – fogalmaz Gáspár Attila, a META-INF társtulajdonos-társügyvezetője. Szerinte kevés olyan cég van, amelyet a hatékonyság-digitalizáció-agilitás-informatikai szolgáltatásmenedzsment szentnégyességből ne érintene legalább kettő, márpedig az Atlassian egyre dinamikusabban bővülő termékrepertoárral támogatja az ezeken a területeken megfogalmazódó célokat.
 
Nem meglepetés, hogy a két év online közvetítés után ismét természetes jelenléttel megrendezett META-INF Atlassian Day-en a szakmai feltöltődést a szokásosnak számító menü garantálja: a háromnapos eseményen lesznek képzések és esettanulmányok a zászlóshajónak számító Jira és Confluence használatáról, csapatmunkáról, projektmenedzsmentről, erőforrástervezésről szóló prezentációk és workshopok, és izgalmas előadások. Ezek közül is kiemelkedik Aditya Phadke: az Atlassian Global Head of Customer Success and Innovation pozíciót betöltő vezetője San Franciscoból repül Budapestre, hogy első kézből tájékoztassa a hallgatóságot az aktuális trendekről, főképp a szerverplatform megszűnésének témaköréről és a cloud fejlesztésekről.
 
Az idei rendezvénynek fő fókuszpontja ugyanis a felhő: a második nap ügyféloldali esettanulmányaiban egy autószektorbéli, egy félvezetőipari, valamint egy szoftvergyártói összefoglaló hangzik majd el a clouddal összefüggő tanulságokról, az előnyökről és a buktatókról. Az se csüggedjen, aki az on-premise-ben hisz: szokás szerint az esemény struktúrája most is lehetővé teszi, hogy mindenki az érdeklődési területéhez és az Atlassianos múltjához leginkább igazodó szinten kapcsolódjon be. Az első napot a szervezők a platformmal most ismerkedőknek ajánlják, valamint azoknak, akik eddig nem használtak az Atlassiant, de szeretnének gyakorlati tapasztalatra szert tenni. A második és a harmadik napon pedig mindenféle tudásszint megtalálja a számára legvonzóbb programelemeket. Szintén kötelező eleme a programnak a világ különböző országaiból érkező vendorok részvétele, hogy előadásokkal, workshopokkal és standokkal színesítsék a felhozatalt.