2024. február 22., csütörtök
Gerzson névnapja

Skywalker Gibraltárban

2023-05-11 22:39 | Nézettség: 419
A Gibraltar Skywalk egy üvegfenekű kilátó, amely a Gibraltári szikla tetején található. A látogatók számára egyedülálló perspektívát kínál a környező területre, beleértve a Földközi-tengerre, a Gibraltári-szorosra és a lenti városra nyíló lenyűgöző kilátást.

Skywalker Gibraltárban

A Skywalk 340 méteres (1115 láb) tengerszint feletti magasságban található, és a városközpontból felvonóval vagy a szikla tetejére vezető túraútvonalon keresztül érhető el.

Maga a platform megerősített üvegből készült, és a szikla szélétől nyúlik ki, így izgalmas élményt nyújt azoknak, akik elég bátrak ahhoz, hogy kilépjenek rá. A látogatók a Skywalkon állva élvezhetik a lélegzetelállító kilátást, és emlékezetes fényképeket készíthetnek.

A Gibraltar Skywalk 2021 márciusában nyílt meg a nagyközönség előtt, és azóta a térségbe látogató turisták körében népszerű látnivalóvá vált.

Ingyenes? Mennyibe kerül egy jegy a Skywalk Gibraltar területére?

Nem, a Gibraltar Skywalk belépés díj ellenében lehetséges. Tudomásom szerint 2021 szeptemberében a jegy ára felnőtteknek 15 GBP (körülbelül 20 USD), 5-12 éves gyermekeknek pedig 10 GBP (körülbelül 13 USD) volt. Jegyek vásárolhatók online vagy a felvonó állomásán. Fontos megjegyezni, hogy az árak változhatnak, ezért a legjobb, ha a hivatalos weboldalon tájékozódhat a jegyárakról és a rendelkezésre állásról.

Gibraltárban a hegyen milyen látványosságok vannak?

Gibraltár fő látványossága a híres szikla, amely 426 méter magasra emelkedik a tenger fölött. A szikla csúcsán található a Gibraltár Szikla Természetvédelmi Terület, amely egyedülálló ökoszisztémával rendelkezik és számos érdekes nevezetességgel szolgál.

Ezek közé tartozik például a St. Michael barlang, amely egy természeti barlangrendszer, és amelynek neve a helyi védőszent tiszteletére lett elnevezve. A barlangban találhatóak cseppkövek és tócsák, amelyeket színes fényekkel világítanak meg.

A sziklán található másik nevezetesség a Gibraltári Apátság, amely egy 14. századi kolostorrom és egy 18. századi apátsági épület. A látogatók megtekinthetik az apátság kápolnáját, ahol található egy szép oltár és festett üvegablakok.

Emellett a szikla csúcsán található a Gibraltári Várfal, amely egy 16. századi erődítményrendszer, amelyet a brit hadsereg épített a 18. században. A várfalról csodálatos kilátás nyílik a tengerre és a szárazföldre egyaránt.

Végül, a szikla csúcsán található egy híres turisztikai látványosság, a Gibraltári Majmok Természetvédelmi Terület. Ez a terület az egyetlen olyan hely a világon, ahol az európai majmok vadon élnek. A majmokat az eredeti spanyol berendezésekkel felszerelt régi erődítményeknél találhatják meg a látogatók, és egyedülálló élményt nyújt, hogy a majmok szabadon közlekednek az erődítmények között.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=1mpOvlZYRis