2024. május 21., kedd
Konstantin névnapja

Street art - Csillagok háborúja graffitik a nagyvilágból

2023-10-19 15:45 | Nézettség: 476
A Prof project csatorna fő célja Street art gyűjtemények bemutatása a világ minden részéről! A csatornán megtalálható videók közül mi most a Csillagok Háborúja gyűjteményt emeltük ki.

Az utcai művészet vagy utcaművészet jellegzetesen városi képzőművészet. Az 1990-es években terjedt el. Képzőművészeti értéke esetenként jelentős. Az utcai művészet egyik ága a graffiti, de nem tévesztendő össze vele: utcaművészetnek számít ugyanis az egyedi (nem kereskedelmi célú) poszter, a különféle mintázatok, még domborművek, installációk is.

Ezek a képek a városi házfalakon, és egyéb felületeken jelennek meg. Alkotójuk általában ismert profi (nem úgy, mint a graffitinek); megrendelésre, de legalábbis engedélyezve, illetve hallgatólagosan eltűrve készülnek. Jellegzetességük továbbá a humor, az irónia, a könnyen érthető, intenzív mondanivaló.

Az utcaművészet izgalmas, innovatív stíluságazat: „vizuális izgatószer”. Egy szép, szellemes falfestmény gyönyörködtet és elgondolkodtat, mellesleg öltözteti a csupasz falakat.

Nézzük meg a Csillagok háborúja hogyan ihlette meg az utcai művészeket, Star wars graffitik a nagyvilágból.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=dfimfQlmpt8

A gyűjtemény további részei egy lejátszási listában is megtalálhatók.