2022. december 4., vasárnap
Barbara, Borbála névnapja

Szalajka-völgy és Olasz-kapu között húzódó kerékpárút lett az Év Erdei Kerékpárútja 2022-ben

2022-11-07 14:40 | Nézettség: 265
Az Országos Erdészeti Egyesület idén nyár végén hirdette meg pályázatát, amelyben Magyarország legkedveltebb erdei kerékpárútját keresték. Szakmai zsűri választotta ki a közönségszavazásra javasolt öt kerékpárutat, a végső sorrendet pedig a nagyközönség által leadott szavazatok döntötték el. A szavazást követően az első helyen a Szalajka-völgy és Olasz-kapu között húzódó kerékpárút végzett, mely megkapta az Év Erdei Kerékpárútja 2022 címet.

Az egyesület tervei között szerepel, hogy a győztes kerékpárútról bemutató videót készít. Amíg ez megjelenik, nézzük meg  a 2021-es Év Erdei Kerékpárútjáról az egyesület csatornáján megjelent kisfilmet. 2021-es győztes a Nógrád megyei Somoskőújfalu – Eresztvény között húzódó erdei kerékpárút volt. 

 

 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=wnl3q2Djk3U

Az idei jelöltek a győztesen kívül, akik a közönség szavazásra bejutottak: a Visegrádi-hegység egyik legszebb útvonala, a Királykúti út, a Zselici-dombságon átvezető aszfaltozott kerékpárút, a Soproni-hegység Kisbányakör kerékpárútja, és a Budai-hegység Hideg-völgyi körtúrája.