2024. június 13., csütörtök
Antal, Anett névnapja

Számmisztika - melyik bolygó befolyásolja az életedet? Mi a te számod és mi a bolygód a számmisztika szerint?

2023-12-25 10:08 | Nézettség: 562
Mi a számmisztika? Mit mutat meg nekünk a számmisztika? A számmisztika segítségével megtudhatod, hogy melyik a Te uralkodó bolygód, amely hatással van az életedre. Számmisztika segítségével meg lehet mondani egy ember sorsát vagy csak egy hiedelmrendszer? Mi a te számod és mi a te bolygód a számmisztika szerint?

Mi a számmisztika?

Mit érdemes tudni a számmisztikáról?

Számmisztika

Mi a Te számod? Mi a Te bolygód?

Indiai számmisztika - Numerológia - Amit érdemes tudni róluk

Az indiai számmisztika, vagy numerológia, egy hagyományos rendszer, amely a számok jelentőségét és hatását vizsgálja az emberi életre és sorsra. E rendszer eredete Indiában található, és szorosan kapcsolódik az indiai asztrológiahoz és filozófiához. Az indiai numerológia két fő irányzatot foglal magában: a Chaldean (Káld) numerológiát és a Pythagoras (Pitagorasz) numerológiát (a videónkban Pitagorasz személyével is találkozhattok).

Néhány alapvető dolog, amit tudni érdemes az indiai számmisztikáról:

 1. Számsorrend: Az indiai numerológia elsősorban a születési dátum és a név számjegyeinek értelmezésére összpontosít. A számjegyeket sorrendben értelmezik, és mindegyiknek különleges jelentést tulajdonítanak.
 2. Sorsszám: Az indiai numerológia létrehoz egy sorsszámot a születési dátum alapján, melynek fontos szerepe van az egyén életútjának és sorsának meghatározásában.
 3. Névszám: A nevet is számokra bontják, és az egyes számok jelentése alapján értelmezik. A név numerológiáját gyakran használják a személyiségjegyek és tulajdonságok elemzésére.
 4. Számelrendezés: Az indiai numerológia során a számokat gyakran rendezik és kombinálják különböző módokon annak érdekében, hogy megtalálják azokat a számokat, melyek meghatározzák az egyén életútját és jövőjét.
 5. Karmikus számok: Az indiai numerológia figyelembe veszi a "karmikus számokat" is, melyek az egyén karmikus tartozásait és kihívásait tükrözik.
 6. Tanácsadás és döntéshozatal: Sok ember fordul indiai numerológushoz tanácsért vagy iránymutatásért az élet fontos döntéseinek meghozatala előtt, például házasság, karrier vagy üzleti területen.

Fontos megjegyezni, hogy az indiai numerológia egy hitelesítetlen és szubjektív rendszer, és nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban hatással lennének az emberi sorsra.

Az embereknek lehetnek személyes tapasztalataik vagy hiteik a numerológiával kapcsolatban, de fontos megtartani a kritikus gondolkodást és nem szabad kizárólag a numerológia alapján hozni fontos életdöntéseket.

nő

Számmisztika, Numerológia - Mit érdemes tudni róluk?

A számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken és rendszereken alapulnak, melyek szerint a számoknak különleges jelentősége van az emberi életben és sorsban. Bár ezek a területek nem tartoznak a tudományhoz, sokan hisznek bennük, és használják őket a személyes fejlődés, jövendölés vagy sorsmeghatározás céljából.

Néhány alapvető információ a számmisztikáról és a numerológiáról:

Numerológia: A numerológia az okkult tudomány egyik ága, és azt hirdeti, hogy a számok rendelkeznek energiával és információval, amelyek hatással vannak egy személy személyiségére és sorsára.

Két fő irányzata van:

 • Pirosló numerológia: Ez a numerológiai irányzat a születési dátumot és a név elemzését helyezi középpontba. Azt tartja, hogy a születési dátum és a név numerikus értékeinek kombinációja különleges jelentéssel bír, és ezek segítségével lehet meghatározni egy személy sorsát és tulajdonságait.

 • Kabbalisztikus numerológia: A kabbalisztikus numerológia a nevet a héber betűk numerikus értékeivel kapcsolja össze. A kabbala misztikus vallási rendszerből ered, és azt gondolja, hogy a betűk numerikus értékeinek szent jelentése van, amelyek mélyebb betekintést nyújtanak egy személy életébe.

bolygó

 • Számmisztika: A számmisztika általában egyszerűbb és laikusabb, mint a numerológia. Gyakran az emberek úgy értelmezik, hogy bizonyos számok vagy számsorok szerencsét vagy pechet hozhatnak. Például, sok kultúrában a 7-es szám szerencsésnek számít, míg a 13-as szám pechszám lehet. 
 • Személyes jelentőség: Az emberek gyakran használják a numerológiát vagy a számmisztikát a saját életükben és döntéseikben. Például, lehet, hogy választanak szerencseszámokat a lottószelvényükre, vagy a párválasztásnál is fontosnak tartják a számok szerepét és segítségül hívják, hogy összeillenek-e párjukkal.
 • Kritika: Az áltudományos jellege miatt a számmisztikát és a numerológiát sokan kritizálják, és nem tekintik megbízható módszernek a döntéshozatalhoz vagy a sors megértéséhez. Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy a számok valóban befolyásolják az emberi életet vagy sorsot.
 • Szórakozás és önismeret: Bár a számmisztika és a numerológia nem tudományosak, sokan élvezik ezeket a rendszereket szórakozásként vagy önismereti eszközként. Az önismereti célból való használat során a számok lehetnek egyfajta inspiráció vagy gondolkodási eszköz az emberi élet különböző aspektusaira való reflektáláshoz.

A számmisztika és numerológia hagyományos rendszerek, amelyek szerint a számoknak különleges jelentősége van az emberi sorsban és életben. Bár sokan hisznek bennük, fontos megérteni, hogy ezek áltudományos hiedelmek, és nincs tudományos alapjuk a számok hatását illetően. Vagy mégis?

égitestek

Számok és bolygók

A számmisztikában egyes számokat különböző égitestekhez társítanak.

Tudnod kell, hogy az ilyen társítások változhatnak különböző iskolák vagy hagyományok szerint.

Az alábbiakban néhány példa az ilyen társításokra:

 1. Nap
 2. Hold
 3. Merkúr
 4. Föld
 5. Jupiter
 6. Vénusz
 7. Neptunusz
 8. Szaturnusz
 9. Mars
 10. A születési dátum számjegyeit egyjegyűre redukálva olyan számot kapunk, amely a számmisztika szerint útmutatást nyújthat az életünk során vállalt feladatokhoz, hasonlóan az asztrológiai zodiákus jegyekhez. Ezt a módszert gyakran nevezik teozófiai számösszeadásnak, mely során a számokat addig adja össze, amíg egyjegyű számot nem kapunk.

Példa: 1977. október 27. → 1+9+7+7+1+0+2+7 = 34 → 3+4 = 7

Az így kapott szám általában 1 és 9 között mozog.

horoszkóp

Az egyes számoknak a számmisztika szerint különféle jelentéseket tulajdonítanak, és ezeket az elemzések során értelmezik:

 1. Kezdet, elindulás, cselekvés, vezetés, nyitottság, önállóság, győzelem (azonban uralom és akaratosság is hozzárendelhető).
 2. Együttműködés, társulás, mások szükségleteinek figyelembe vétele, türelem, intuíció (bár félénkség és depresszió is lehetséges).
 3. Kommunikatív személyiség, önkifejezés, vidámság, boldogság, önbizalom, optimizmus (de túlzások és kételyek is szerepelhetnek).
 4. Stabilitás, rend, gyakorlatiasság, szervezőkészség, szilárd alapok (azonban merevség és rugalmatlanság is előfordulhat).
 5. Újdonságok, változások, tanulás és tanítás, szabadság, kíváncsiság (de nyughatatlanság és türelmetlenség is jellemezheti).
 6. Harmónia, egyensúly, együttérzés, család, művészi érzék, egészség (azonban makacsság és önfejűség is lehetséges).
 7. Kutatás, intelligencia, mély lelki élet, spiritualitás, kedveli az egyedüllétet (de elzárkózás és rugalmatlanság is szerepelhet).
 8. Célok, siker, anyagiak, tekintély, határozottság (de anyagiasság és stresszes életvitel is előfordulhat).
 9. Önzetlenség, feltétel nélküli szeretet, szolgálat, önismeret, művészi érzék (azonban hullámzó kedély és birtoklás is lehet).

Ezeken kívül különböző numerológiai számítási rendszerek is léteznek, például a Püthagorasz-i és a Cheiró féle (Káldeus) numerológia, amelyek különböző módon társítják a betűket a számokhoz. Emellett vannak olyan számok, mint a napszám (személyiségszám), sorsút szám, sorsszám és személyes év, amelyek segíthetnek az egyéni számmisztikai elemzésekben és értelmezésekben szám, sorsszám és személyes év, amelyek segíthetnek az egyéni számmisztikai elemzésekben és értelmezésekben.

Összességében a számmisztika és a numerológia olyan hiedelmeken alapulnak, melyek egyesek szerint segíthetnek az élet és a sors értelmezésében.

video horoszkóp

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=iFl35oO975I

További videók a témában