2022. december 7., szerda
Ambrus névnapja

Szerinted jó ötlet volt Dogecoinba pénzt fektetni? „Jó kezekben a jövő?”

2022-11-06 11:16 | Nézettség: 115
Az időgépet ugyan még nem találták fel, de egyre többet hallani például űrturizmusról, emberi szervek újranövesztéséről, robotok elterjedéséről. Merre tart a technológia fejlődése? Kik a ma innovátorai? Jó kezekben a jövőnk?

Magyarország legnagyobb energetikai vállalatának nagyszabású online, élő talk show-ja. Az egyedülálló tudományos-ismeretterjesztő-szórakoztató vitát november 10-én, 18 órától bárki ingyen követheti az interneten. A tudományos élet nagyágyúi: Neil deGrasse Tyson, Kevin Kelly, Porkoláb Imre, ifj. Duda Ernő és Zábori Balázs ütköztetik véleményüket.

Az est házigazdái Ördög Nóra és Szirmai Gergely lesznek, de Magyarósi Csaba és a Pamkutya egyik tagja, Osbáth Norbert is feltűnik majd a stúdióban.
 

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=2jGTLxIuAag

November 10-én jön az MVM Future Talks, vagyis a tudomány sztárjainak vitája arról, mi sci-fi és mi az, ami egyre inkább valóság
 
A globális tudományos világ elismert képviselőivel, illetve hazai sztárokkal kerül sor a harmadik MVM Future Talks élő műsorára. A jövő és a technológiai fejlődés mindenkit érintő, legizgalmasabb kérdései kerülnek terítékre az interaktív, bárki által ingyen követhető talk show-ban. Az Egyesült Államokból jelentkezik be – a show harmadszor is visszatérő vendégeként – a világhírű amerikai asztrofizikus, elismert tudománykommunikátor, számos hollywoodi film, sorozat és rajzfilm vendégszereplője, Neil deGrasse Tyson, aki többek közt az Agymenőkből vagy a Simpson családból is ismerős lehet. Nemrégiben megjelent, legújabb könyvében, a Starry Messengerben a szakértő civilizációnk lehetséges jövőjéről ír, új megvilágításba helyezve korunk kulcsfontosságú törésvonalait.
 

Szintén az óceán túlpartjáról kapcsolódik a beszélgetéshez Kevin Kelly, a Wired magazin alapítója, szerkesztője, techguru és jövőkutató. Kelly rendszeresen tart előadásokat a technológiai jövőjéről, számos könyve jelent már meg a témában. A hazai sztárszakértők sorát erősíti Zábori Balázs űrkutatási mérnök, fizikus, aki az Európai Űrügynökségnél szerzett űrkutatási rendszermérnöki képesítést, illetve Magyarország egyik vezető űripari magánvállalata, a REMRED Kft. műszaki igazgatója. A stúdióba érkezik Ifj. Duda Ernő üzletember, medtech-innovátor, aki hazai biotechnológiáért kifejtett kiemelkedő szakmai elismeréséül megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjét, valamint Dr. Porkoláb Imre katonai stratéga, a NATO korábbi képviselője a Pentagonban. Az est műsorvezetőpárosa idén is Ördög Nóra televíziós személyiség és Szirmai Gergely youtuber, a Hollywood News Agency alapítója lesznek.
 

A tudományos-szórakoztató show első részében Osbáth Norbert, a Pamkutya duó egyik tagja, valamint Magyarósi Csaba és Kovács Gergely a virtuális (VR) és kiterjesztett valóság (AR) szakértője, kutató osztják meg izgalmas élményeiket, illetve egy meglepetésvendég is érkezik a műsorba.
 

A sztárok és sztárszakértők olyan kérdésekre keresik a választ az est folyamán, mint, hogy miként demokratizálódik az innováció azzal, hogy a nagy állami szervezetek, az űrkutatás vagy éppen a hadiipar mellett magáncégek is a jövő eszközeit fejlesztik. Interaktívvá válik-e a technológiai tér azáltal, hogy kétirányúvá alakul a találmányok áramlása. Azzal, hogy az önvezető autók, az emberi genom megváltoztatása, a szervek „újranövesztése”, vagy éppen az űrturizmus lassan mindennapjaink részévé lesznek, válhat-e az emberiség a technológia használójából annak alakítójává.
 

Az MVM Csoport számára kiemelten fontos az innováció, a technológiai jövőt alakító trendek aktív követése, ezért hívta életre idén már harmadik alkalommal az MVM Future Talks -ot, az év egyik legfontosabb online eseményét. Az MVM célja, hogy az ingyenes, mindenki számára elérhető műsorral a tudomány és a közélet elismert szereplőinek segítségével járuljon hozzá a jövő, mindenkit érintő kérdéseinek megválaszolásához.
 

A harmadik MVM Future Talks ingyenes, interaktív, online talk show november 10-án, 18 órától követhető a www.mvmfuturetalks.hu oldalon, miközben a nézők kérdéseiket is feltehetik a szakértőknek. A műsor első része magyarul, a második angol nyelven, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással követhető.