2024. február 23., péntek
Alfréd névnapja

Titanic igaz története! Mi vezetett valójában a tragédiához?

2023-03-01 12:01 | Nézettség: 854
A Titanic egy hatalmas, luxus utasszállító hajó volt, amelyet 1912-ben építettek és 1912. április 10-én indult Southamptonból Angliából New Yorkba az első útjára.

A hajón közel 2 200 ember tartózkodott, beleértve a leggazdagabbakat, a politikusokat és a hírességeket is. Azonban az életre szóló utazás tragédiával ért véget, amikor a Titanic éjszaka összeütközött egy jéghegygel, és csaknem három óra múlva süllyedt el a hideg vízbe.

Az első vészjelzést április 14-én este 11:40-kor kapták, amikor a hajó ütközött a jéghegygel. A Titanic egyik oldala súlyosan megsérült, ami több vízzel telt fel a hajótestben. A hajó legénysége azon dolgozott, hogy a helyzetet stabilizálják, és megpróbálták feltölteni a mentőcsónakokat, de nem volt elég idő a mindenki evakuálására.

Az első mentőcsónakokat kb. egy órával az ütközés után engedték le a hajóról, de azok túl kevesen voltak, hogy minden utast és legénységi tagot elvigyenek. A Titanic kapitánya azt gondolta, hogy a hajó bírni fogja a nyomást és nem fog elsüllyedni, ezért nem adta ki a parancsot a mentőcsónakok teljes kihasználására. A hajó nagy sebességgel merült le a vízbe, és körülbelül 2:20-kor eltűnt a tenger mélyén.

Az összes utas közül csak kb. 710-en menekültek meg a tragédiából. A maradék mintegy 1 500 ember meghalt, beleértve a hajó tisztjeit és legénységét is. A Titanic tragédiája a világ egyik legnagyobb tengeri katasztrófája volt, és mély hatást gyakorolt a hajózásra és a biztonsági előírásokra.

Ide kattintva válogathatsz további érdekes videók közül!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=j1M98_wWJeg