2024. július 14., vasárnap
Őrs névnapja

Úr ISTEN! Totál idióták, hajmeresztő cselekedetei! Megáll a szívverésed, ha megnézed mit művelnek! 😱🤭

2023-11-30 12:13 | Nézettség: 2892
Hajmeresztő mutatványok, extrém utakon, hatalmas lélekjelenléttel rendelkező buszsofőrök, teherautó vezetők és munkagép sofőrök. Elakad a lélegzeted, ha meglátod hol járnak ezek az extrém sofőrök 🚌🚜🚗.

Az alábbiakban bemutatom a világ legveszélyesebb útjait, ahol a sofőröknek a szokványostól eltérő, extrém körülmények között kell helyt állniuk. Az ilyen utak, mint például a Bolíviában található Yungas-út vagy Kína Tianmen-hegység útja, meredek hegyoldalakon, szűk kanyarokon és változó időjárási viszonyok között húzódnak. A sofőröknek rendkívüli járművezetési készségekre, stressztűrésre és kitartásra van szükségük, hogy biztonságosan navigáljanak ezeken a kihívásokkal teli útszakaszokon.

teherautó

A világ legveszélyesebb útjai

Yungas-út, Bolívia:

 • Mérete és lejtése: Az út csak egy sávos, meredek hegyoldalakon kanyargó ösvény. A lejtése néhol eléri a 20%-ot, ami komoly kihívást jelent az autóvezetők számára.
 • Időjárási viszonyok: A hegyekben gyakoriak a köd és az esőzések, amelyek csökkentik a látást és megcsúszásveszélyt jelentenek.

Tianmen-hegység út, Kína:

 • Kanyarok és szűk helyek: Az út híres hajtűkanyarjairól és szűk helyeiről, amelyek rendkívüli járművezetési készségeket igényelnek.
 • Meredek lejtők: A hegységen keresztül vezető út meredek lejtőket tartalmaz, ahol a vezetőknek figyelniük kell a fékezésre és a jármű ellenőrzésére.

Dalton Highway, Alaszka, Egyesült Államok:

 • Hideg időjárás: A hideg és fagyos időjárás miatt az út gyakran jeges, ami megnehezíti a járművek vezetését és fékezését.
 • Távoli helyszín: A Dalton Highway a civilizációtól távol esik, így a segítség elérése hosszabb időt vehet igénybe, különösen a nehéz időjárási körülmények között.

Guoliang Tunnel Road, Kína:

 • Kicsi alagút: Az út egy szűk alagúton keresztül vezet, ahol a járműveknek pontosan kell manőverezniük az alagút kanyarjaiban.
 • Szakadékok: Az út mentén meredek sziklafalak és szakadékok találhatók, amelyek veszélyesek lehetnek az esetleges letérés esetén.

Los Caracoles Pass, Chile:

 • Kanyargós utak: Az út hosszú kanyarokban kanyarog a hegyek között, és a vezetőknek folyamatosan figyelniük kell a kanyarokat és a szűk utakat.
 • Időjárás: Az Andokban a hegyi időjárás gyorsan változhat, beleértve a havazást és a hirtelen időjárási változásokat.

Skippers Canyon Road, Új-Zéland:

 • Szűk utak és hídszakaszok: Az út szűk és kanyargós, sok helyen csak egy sávnyi területtel. Emellett néhány híd is szűk, ami további nehézségeket jelent a járművek számára.
 • Szakadékok és meredek lejtők: Az út mentén meredek szakadékok találhatók, amelyek potenciális veszélyt jelentenek a letérő járművek számára.

Ezen veszélyes utak mindegyike rendkívüli figyelmet és vezetői készségeket követel meg a sofőröktől. A meredek lejtők, szűk kanyarok, időjárási körülmények és egyéb tényezők kombinációja teszi ezeket az utakat kihívássá és potenciálisan veszélyessé a járművezetők számára.

.

szakadék

Különleges képességű sofőrök

 

Az olyan sofőrök, akik hatékonyan kezelik ezeket a veszélyes és extrém helyzeteket, rendelkeznek bizonyos jellemző tulajdonságokkal, amelyek nélkülözhetetlenek a sikeres és biztonságos közlekedéshez ilyen körülmények között:

Kitartás és Stressztűrés: Ezek a sofőrök rendelkeznek a kitartással és stressztűréssel, hogy megfeleljenek az extrém kihívásoknak. A feszült helyzetekben megőrzik nyugalmukat és higgadtságukat.

Rendszeresség és Pontosság: A kanyargós utakon és szűk helyeken való vezetéshez rendkívüli pontosságra és rendszerességre van szükség. Az ilyen sofőrök precízek és pontosak a manőverekben és a járművezetési döntésekben.

Kiváló Képességek a Térbeli Észlelésben: A hegyes, szűk utakon való navigáláshoz szükség van a kiváló térbeli észlelési képességekre. Ezek a sofőrök könnyen felismerik a távolságokat és a járműveik környezetét.

autó

Jó Vezetési Technika és Tapasztalat: A veszélyes útszakaszok kezelése tapasztalatot és kiváló vezetési technikát igényel. Az ilyen sofőrök jártasak a járművük tulajdonságaiban és képesek kiaknázni azokat a veszélyes helyzetek elkerülése érdekében.

Gyors Döntéshozatal: Az extrém utakon gyors döntéshozatalra van szükség, különösen a váratlan helyzetekben. Ezek a sofőrök gyorsan értékelik a helyzetet és reagálnak a szükséges manőverekkel.

Kiváló Szituációs Érzék: A változó időjárás, útviszonyok és egyéb tényezők miatt fontos a kiváló szituációs érzék. Ezek a sofőrök előre látnak és alkalmazkodnak az aktuális körülményekhez.

.

autóbusz

Önbizalom, De Nem Vakmerőség: Bár az önbizalom elengedhetetlen, az ilyen sofőrök nem hagyják figyelmen kívül a veszélyeket. A jó sofőr tisztában van a képességeivel és a jármű korlátaival, és nem vállal vakmerő kockázatokat.Idióták

Totál dióták, idiótizmus vagy vakmerőség? 

Ezek a tulajdonságok együttesen segítik a sofőröket abban, hogy biztonságosan és hatékonyan közlekedjenek az extrém utakon, ahol a hagyományos közlekedési körülményeknél jóval nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük.

szakadék

KRESZ teszt és autóvezetési ismeretek kalkulátor JOGOSAN VAN JOGOSÍTVÁNYOD? JÁTÉKOS KRESZ TESZT

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=6eLHWZK1ONM

További videók a témában