2023. november 28., kedd
Stefánia névnapja

Vegye be a tablettát! 💊 Zacher Gábort kérdeztük a Netflix gyógyszerfüggőségről szóló filmjeiről

2023-04-05 09:58 | Nézettség: 968
A Take Your Pills egy órás amerikai dokumentumfilm 2018-ból, Alison Klayman rendezésében és a Motto Pictures és a Netflix Studios gyártásában. A dokumentumfilm feltárja a pszichostimuláns gyógyszerek szedésének pozitívumait és negatívumait, mint például az Adderallt, illetve a Magyarok körében olyan népszerű Xanax, amely a dokumentumfilm fő fókusza. Mit jelent a gyógyszerfüggőség? Miért alakul ki a gyógyszerfüggőség? Miért veszélyes a gyógyszerektől való függőség? Hogy lehet leszokni a gyógyszerfüggőségről? Milyen pozitív és negatív hatásai lehetnek a gyógyszer függőségről történő leszokásnak? Milyen módszerek vannak gyógyszer függőségről történő leszokásra?

Miről szól a Take Your Pills 2018-ban megjelent dokumentum film? 

A Take Your Pills egy 2018-ban megjelent amerikai dokumentumfilm, amely az Adderall nevű ADHD-gyógyszer használatával kapcsolatos problémákat és jelenségeket vizsgálja.

A film bemutatja, hogy az Adderall használata az Egyesült Államokban jelentősen megnőtt az utóbbi években, különösen az egyetemi hallgatók körében. A dokumentumfilm bemutatja az Adderallt használó emberek élményeit, beleértve azokat, akiknek receptre van felírva a gyógyszer és azokat, akik az utcán vásárolják meg illegálisan.

A film kutatásokra és szakértői véleményekre támaszkodva bemutatja az Adderall hatásait, és azon keresztül igyekszik megérteni, hogy miért lett ilyen népszerű az orvosság, miközben bemutatja annak rövid- és hosszú távú hatásait a testre és az elmére.

A dokumentumfilm célja, hogy felhívja a figyelmet az Adderall használatának árnyoldalaira, és megkérdőjelezze azokat az előítéleteket és elképzeléseket, amelyek szerint az ilyen típusú stimulánsok csupán teljesítményfokozók és nincsenek komoly mellékhatásaik.

Miért szedik a Magyarok a Xanaxot előszeretettel?

Az Xanax Magyarországon igen elterjedt gyógyszer, és előszeretettel szedik az emberek, különösen a stresszes, szorongásos helyzetekben. Azonban az Xanax használata csak orvosi javallatra történhet, és hosszú távú használata nagyon kockázatos lehet.

Az Xanax az egyik legismertebb benzodiazepin típusú szorongásoldó gyógyszer, amely az idegrendszeri aktivitást lassítja. Az Xanax hatóanyaga az alprazolam, amelynek hatása a központi idegrendszerre gyorsan érvényesül. 

Az Xanax függőség kezelése általában lassú, fokozatos leszoktatást és/vagy helyettesítő kezelést jelent. 

A Xanaxot csak orvosi felügyelet mellett és szigorúan az orvos által előírt adagolással szabad szedni, hogy csökkentse az egészségügyi kockázatokat és mellékhatásokat.

Xanax gyógyszer hatásairól, függőségről, leszokás módszeriről bővebben ide kattintva olvashatsz!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=XjzoO0M1qNc