2023. december 1., péntek
Elza névnapja

Zöldség bolt Spanyolországban, ahol meg is reggelizhetünk 🥖🍗 - Milyen árak vannak Spanyolországban?

2023-04-19 11:47 | Nézettség: 777
Spanyolországban a zöldségboltok általában széles választékban kínálnak friss zöldségeket és gyümölcsöket, amelyek az adott évszaknak megfelelően érhetők el. Azonban néhány fontosabb spanyol zöldség és gyümölcs 🍅🧅🍎🍍 amelyekre érdemes odafigyelni, és amelyek könnyen elérhetők a helyi piacokon és zöldségboltokban. Spanyolországban elterjedt szokás, hogy a zöldségboltokban helyi kolbászt, sült húsokat és zsírokat 🥖🍗, árulnak.

Spanyol boltban járunk és igencsak meglpődtünk azon, amit láttunk!

Spanyolországban elterjedt szokás, hogy a zöldségboltokban helyi kolbászt, sült húsokat és zsírokat árulnak. Ennek oka az lehet, hogy Spanyolországban hagyománya van az ízletes és tápláló ételek készítésének, és az emberek szeretik a minőségi, helyi élelmiszereket.

A kolbászok és a sült húsok hagyományosan fontos szerepet játszanak a spanyol konyhában, és a helyi termelők által készített kolbászok és húsok nagyobb ízűek és minőségibbek lehetnek, mint az ipari feldolgozású változatok. Emellett a spanyolok hajlamosak a reggelihez és a délutáni snackhez is húsokat enni, így az ilyen termékek kínálata a zöldségboltokban is megfelel a helyi keresletnek.

Azonban fontos megjegyezni, hogy nem minden zöldségbolt árul kolbászt és húsféléket, és hogy ez az élelmiszer-kategória általában a hagyományos piacokon és a speciális élelmiszerboltokban található meg Spanyolországban.

- Paradicsom (tomate): A spanyol paradicsom híres ízéről és minőségéről, és az egyik legfontosabb exporttermékük. Spanyolországban számos fajtája kapható, például a húsos, édes és intenzív ízű "Raf" paradicsom, vagy a "Cherry" paradicsom, amely kis méretű és ízletes.

- Paprika (pimiento): A paprika is széles választékban elérhető, például a húsos és édes "Piquillo" paprika vagy a csípős "Padrón" paprika.

- Uborka (pepino): Az uborka a spanyol konyha alapanyaga, és számos fajtája elérhető, például a hosszú és zöld "Almería" uborka vagy a kisebb és sárgás "Cornicabra" uborka.

- Olajbogyó (aceituna): Spanyolország az egyik legnagyobb olajbogyó-termelő, és számos fajtája elérhető, például a húsos "Manzanilla" vagy a csípős "Picual" olajbogyó.

- Narancs (naranja): Spanyolország híres narancsairól, amelyek édesek és lédúsak. Az egyik legismertebb fajta a "Valencia" narancs, amelyet sokan a legjobb narancsnak tartanak. A narancs egész évben nagyon olcsó, általában még a szupermarketekben is 1 EUR alatt van, de ha sokat veszel, akkor még olcsóbb. Pl. 1 kg narancs ára = 0,9 EUR, de 5 kg narancs = 3 EUR

- Citrom (limón): A citromot is széles körben termesztik Spanyolországban, és a "Verna" citrom a legismertebb fajta, amely különleges ízével és magas C-vitamin tartalmával tűnik ki. Ami durva, hogy a citrom ára (kg) a piaci árusoknál egész évben 1 EUR alatt van, de nagyon gyakori, hogy ha többet veszel belőle akkor extra kedvezmény jár. Például gyakori az olyan árazás, hogy 1 kg = 1 EUR és 2 kg = 1,5 EUR stb. 

Fontos megjegyezni, hogy az évszaknak megfelelően más zöldségek és gyümölcsök is kaphatók Spanyolországban. Emellett fontos tudni, hogy a spanyol zöldségek és gyümölcsök nagy része helyi termelőktől származik, így frissek és jó minőségűek. A legjobb időpont a vásárlásra az évszaknak megfelelő időszakban van, amikor az adott zöldség vagy gyümölcs a legjobb minőségben érhet.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=g_vp_MuquDg