2024. május 18., szombat
Erik névnapja

100 Híres Emberek Érdekes Története: Amit Eddig Még Nem Tudtál! (2. rész)

2024-04-30 19:43 | Nézettség: 188
A történelem és a modern szórakoztatás egyaránt gazdag ikonikus személyiségekben, akik mély nyomot hagytak kultúránkon és társadalmunkon. Thomas Edison találmányai forradalmasították a technológiát, míg Brad Pitt és Benedict Cumberbatch a filmvásznon hódítottak. Sarah Jessica Parker és III. Károly király pedig egyedi módon képviselik a divatot és a környezetvédelmet.

Ikonikus Figurák a Történelemben és a Szórakoztatásban

Thomas Edison

Thomas Edison

Thomas Edison, a világhírű feltaláló, több mint ezer találmányt jegyez, beleértve a fonográfot és a villanykörtét. Az egyik kevésbé ismert tény róla az, hogy gyakran dolgozott annyira megállás nélkül, hogy a laboratóriumában aludt. Egyszer, mikor egy ötleten dolgozott, több mint ötven órán keresztül maradt ébren, amitől munkatársai aggódtak érte. Edison azonban egyszerűen azt válaszolta, hogy a szenvedély és a kíváncsiság tartja ébren.

Jessica Parker

Sarah Jessica Parker

Sarah Jessica Parker, leginkább a "Szex és New York" című sorozat Carrie Bradshaw-jaként ismert, valójában Ohio államból származik, és négy testvérével együtt nevelkedett. Miután a családja New Yorkba költözött, Sarah Jessica 11 évesen debütált a Broadway-n. Az igazi áttörést azonban a "Szex és New York" hozta meg számára, ami nemcsak a divat világában gyakorolt óriási hatást, de Parker számára Golden Globe-díjakat és Emmy-díjat is hozott.

IV. Károly király

IV. Károly, az utolsó magyar király és az Osztrák–Magyar Monarchia utolsó uralkodója, aki 1916-tól 1918-ig regnált, érdekes módon kétszer is próbálkozott visszatérni a trónra a monarchia bukása után. 1921-ben, az ún. "második restaurációs kísérlet" során Károly és hívei összetűzésbe kerültek a hatalmon lévő magyar kormánnyal, ami végül a király száműzetéséhez vezetett Madeira szigetére, ahol később tüdőgyulladásban elhunyt.

Brad Pitt

Brad Pitt

Brad Pitt, aki Hollywood egyik legismertebb arcaként vált híressé, kezdetben más karrierutakon is kísérletezett. Az egyetemen újságírást és reklámozást tanult, de végül abbahagyta tanulmányait, hogy kövesse álmát a színészet terén. Amikor először Los Angelesbe költözött, különböző állásokat vállalt, többek között limuzin sofőrként dolgozott, ahol gyakran felöltözött híres személyiségeknek, mint például a csirke jelmezben reklámozta egy étteremlánc csirkeételeit.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=iBwyvJqDK8M

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch

Benedict Cumberbatch, aki a modern Sherlock Holmes megformálójaként vált ismertté, életében valódi hősies cselekedetet is végrehajtott. 2017-ben, amikor Londonban biciklizett, megmentett egy ételfutárt, akit négy támadó bántalmazott. Cumberbatch bátran a segítségére sietett, és elűzte a támadókat. Ez a cselekedete nagy médiafigyelmet kapott, és tovább erősítette hősies képét a nyilvánosság előtt.

III. Károly Brit Király

III. Károly, aki 2022-ben vált az Egyesült Királyság királyává, életében sok érdekes és figyelemre méltó esemény történt. Az egyik kevésbé ismert tény róla, hogy szenvedélyes környezetvédőként ismert, és már évtizedek óta aktívan részt vesz a fenntarthatósági kérdésekben.

További videók a témában