2024. május 18., szombat
Erik névnapja

100 Híres Emberek Érdekes Története: Amit Eddig Még Nem Tudtál!

2024-04-30 18:49 | Nézettség: 182
A történelem során számos híres személyiség hagyott mély nyomot az utókor számára. Az alábbi cikkben kilenc ikonikus figura, köztük Walt Disney, Elvis Presley és Napoleon életének kevésbé ismert, de annál érdekesebb részleteit ismerhetjük meg. Az olvasókat izgalmas történetek várják, amelyek új fényt vetnek ezekre a legendás alakokra.

Érdekes Történetek Híres Emberekről

Walt Disney Amikor Walt Disney először álmodott egy szórakoztató parkról, amelyet később Disneylandnek nevezett, egy egyszerű ötlettel indult. Gyakran vitte el kislányait a hétvégi kirándulásokra, és amíg ők játszottak a körhinta körül, ő a padon ülve figyelte őket. Disneyt zavarta, hogy nem sok olyan hely volt, ahol a szülők és gyermekek együtt élvezhetik a szórakozást. Ez inspirálta, hogy elképzeljen egy olyan parkot, ahol a családok együtt tölthetik az időt, és élvezhetik a különféle látványosságokat.

Elvis

Elvis Presley Elvis Presley zenei pályafutása előtt kamionsofőrként dolgozott a Crown Electric vállalatnál. Az egyik nap, amikor egy másik alkalmazott nem jött be dolgozni, Elvisnek kellett beugrania, hogy hangszórókat telepítsen a Memphis állambeli Overton Park Shell amfiteátrumban. Nem sokkal később, éppen ebben az amfiteátrumban adta meg egyik korai koncertjeit, ahol legendás csípőmozgásával hamar népszerű lett.

Napoleon Napoleon Bonaparte nem csak katonai zseni volt, hanem az iskolában is kitűnően teljesített, különösen matematikából. Fiatalon, miközben Franciaországban zajlott a forradalom, kifejlesztette a "Napoleon kódexet" néven ismert polgári törvénykönyvet, amely modernizálta a francia jogrendszert, és hatással volt számos más országra is.

William Shakespeare Shakespeare gyakran merített inspirációt a valóságban létező személyekből, hogy színpadi karaktereit életre keltse. Az egyik legismertebb darabjában, a "Macbeth"-ben, a főhős nevét és történetét egy valós történelmi alak, a 11. századi Skócia királya, Macbeth inspirálta, bár a valóságban sokkal kevésbé volt tragikus és véreskezű, mint drámájában ábrázolta.

Mária Terézia Mária Terézia, a Habsburg-ház tagja, mintegy negyven évig uralkodott, és fontos szerepet játszott a birodalom modernizálásában. Bevezetette az iskoláztatást kötelezővé tevő első törvények egyikét, amely minden gyermek számára elérhetővé tette az oktatást, függetlenül az osztályhovatartozásuktól.

Whopi goldberg

Whoopi Goldberg Whoopi Goldberg karrierje számos fordulatot vett, mielőtt Oscar-díjas színésznővé vált. Mielőtt a színészet felé fordult volna, sok különféle munkát vállalt, többek között halványítószert és sminket árusított a halottaknak egy temetkezési vállalatnál. Ez a furcsa munka adta meg számára a későbbi humorérzékét.

Thomas Edison Thomas Edison, aki a fonográf és az izzólámpa feltalálójaként vált ismertté, kísérletei során több mint ezer találmányra kapott szabadalmat. Az egyik kevésbé ismert, de szokatlan találmánya a betonból készült bútorok, házak és akár zongorák gyártása volt, amellyel az építőanyag új felhasználási módjait kutatta.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=B1V6Tzg_FIY

Maira antoanette

Mária Antoanett Mária Antoanett híres volt extravagáns ízléséről és divatérzékéről, de kevésbé ismert tény, hogy ő hozta divatba a "pouf" frizurát, amely az 1770-es években vált népszerűvé. Ez a magasra tűzött hajdísz akár négy láb magas is lehetett, gyakran díszítették kis modellekkel vagy jelenetekkel, amelyek tükrözték a viselőjének politikai nézeteit vagy személyes érdeklődését.

Hemingyaw

Ernest Miller Hemingway Ernest Hemingway, aki a világ egyik legismertebb írója lett, fiatalkorában az első világháborúban mentőápolóként szolgált. Az olasz fronton súlyosan megsebesült, és a kórházban töltött hónapok alatt kezdett el komolyabban írással foglalkozni. Az ott szerzett tapasztalatait később a "Búcsú a fegyverektől" című regényében dolgozta fel, amely az egyik első jelentős műve lett.

 

További videók a témában