2024. július 20., szombat
Illés névnapja

30 éves a Schindler listája! Nézzük a szereplőket akkor és most!

2023-04-06 17:29 | Nézettség: 2713
Hogy nézett ki Liam Nilsen a film forgatásakor és most? A videó bemutaja, hogy mennyit változtak a film főbb szereplői a forgatás óta.

Schindler Listája egy amerikai filmdráma, amelyet Steven Spielberg rendezett 1993-ban. A film alapja Thomas Keneally "Schindler's Ark" című regénye, amely a második világháború alatt zajló valódi eseményeket dolgozza fel.

A történet Oskar Schindlerről szól, aki német üzletemberként működtetett egy gyárat Lengyelországban a második világháború idején. Schindler a zsidó munkaerőt alkalmazta, hogy gazdagodjon, de ahogy haladtak előre a háborúban, kezdte felismerni a zsidók iránti szörnyű bánásmódot, és megpróbálta megvédeni őket a haláltól. Végül ő és a zsidó munkásai együtt dolgoztak, hogy mentse az életeket a nácik kezeiből.

A film hűen ábrázolja a zsidók szörnyűségeit a koncentrációs táborokban, és bemutatja Schindler hihetetlen emberiességét és elhivatottságát a zsidók életének megmentése érdekében. A film sok díjat nyert, köztük hét Oscar-díjat is, és számos kritikus és néző számára jelentette a második világháború és a holokauszt egyik legszívbemarkolóbb ábrázolását.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=wsg7ZArBxUk