2024. július 14., vasárnap
Őrs névnapja

35 éve jött Amerikába Akeem herceg, azaz Eddie Murphy! Nézd meg a szereplőket akkor és most!

2023-04-15 22:06 | Nézettség: 3483
Gondoltad volna, hogy 35 éve debütált a mozikban az Amerikába jöttem Eddie Murphyvel a főszerepben. Nézd meg a szereplőket, hogy néztek ki akkor és most.

Az "Amerikába jöttem" című film, amire Ön utal, egy 1988-as amerikai vígjáték, amit John Landis rendezett, és főszerepben Eddie Murphyval látható. A történet egy afrikai hercegről szól, aki Amerikába utazik, hogy megtalálja az igazi szerelmet, valamint megtapasztalja az amerikai kultúrát és életstílust. A film nagy siker volt, és Eddie Murphyt a világ egyik legnépszerűbb színészévé tette.

Az "Amerikába jöttem" című filmben számos színész szerepel. A főszerepet Eddie Murphy játssza, aki az afrikai herceget, Akeemet alakítja. A mellékszereplők között láthatjuk Arsenio Hall-t, aki Akeem legjobb barátját, Semmi-t alakítja. James Earl Jones alakítja Akeem apját, Jaffa királyt. A további szerepekben láthatjuk John Amost, aki Cleo McDowellt, az egyik legnagyobb fast-food lánc tulajdonosát játssza, valamint Shari Headley-t, aki Akeem szerelmét, Lisát McDowellt alakítja.

Az "Amerikába jöttem" című film számos díjat nyert. 1989-ben a filmnek két Oscar-jelölése volt: Legjobb smink és Legjobb eredeti dal kategóriákban. A film nyert egy Arany Glóbusz-díjat is, az Legjobb filmzenéért járó kategóriában. A filmet emellett több más díjra is jelölték, beleértve a BAFTA-díjat, az MTV Movie Award-ot és a Grammy-díjat is. Az "Amerikába jöttem" hatalmas kasszasiker volt, és azóta is számos kritikus által az egyik legjobb vígjátéknak tartják.

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=8L4ns9h7XLE

Az "Amerikába jöttem" című filmnek 2021-ben megjelent a második része, aminek a címe "Coming 2 America". A főszereplők ismét Eddie Murphy és Arsenio Hall, akik a film első részében alakított karaktereiket játsszák újra. A történetben Akeem hercegnek újra afrikai királysága felé kell fordulnia, amikor kiderül, hogy van egy elveszett fia, aki az örökségét akarja. A film többi szereplőjében Tracy Morgan, Leslie Jones és Wesley Snipes is szerepelnek. A film kritikusok által vegyesen fogadott volt, de nagy siker volt az Amazon Prime platformon, ahol megjelent.