2024. február 22., csütörtök
Gerzson névnapja

A kutya hisztérikusan ugatott és a gazdáját a tenger partra húzta. Amit felfedezett, hihetetlen❗

2023-03-14 20:53 | Nézettség: 380
Mentsünk életeket! A delfinek csodálatos kedves emlősök, amelyek gyakran megmentik az embereket, akik egy hajóról a tengerbe estek. Segítenek nekik eljutni a partra, és megvédik őket a cápáktól. De néha a delfineknek segítségre van szükségük. Ezeket a gyönyörű tengeri lényeket gyakran erős árapály dobja partra, a szegény fickók maguk nem térhetnek vissza a vízbe, szárazföldön halnak meg.

Miért veszélyes a delfinekre az ár apály?

Az árapályok jelentős hatást gyakorolnak a tengeri élőlényekre, köztük a delfinekre is. Az árapályok során a tengervíz szintje emelkedik és csökken, aminek következtében az áramlás sebessége és iránya is megváltozik. Ez hatással lehet a delfinek táplálkozására, mozgására és életmódjára.

Az árapály által okozott áramlások erősek és szélsőséges esetben akár veszélyesek is lehetnek a delfinekre, különösen azokra, amelyek az árapályos területeken élnek. Az árapályos területeken gyakran előfordulnak áramlások és örvények, amelyek a delfinek számára veszélyesek lehetnek, mivel az áramlatokba belekerülve nehéz ellenállniuk és visszatérni a felszínre. A delfinek mozgását is korlátozhatja az árapály, mivel a sekélyebb vizekben nem tudnak ugyanolyan szabadon mozogni, mint a mélyebb vizekben.

Az árapály hatással lehet a delfinek táplálkozására is. Az árapályok során a planktonok és más kisebb tengeri élő
lények az áramlásokkal mozognak, így a delfineknek az árapályos időszakban más területekre kell menniük, hogy megfelelő mennyiségű táplálékhoz jussanak. Ez különösen akkor lehet probléma, ha az árapályos területek az adott delfinpopuláció fő táplálkozási területei közé tartoznak.

Emellett az árapályok hatással lehetnek a delfinek életmódjára is, mivel azok számára fontos az állandó és megbízható környezet. Az árapályok azonban megváltoztathatják a tengeri környezetet, ami befolyásolhatja a delfinek viselkedését és társadalmi struktúráját.

Az árapályok hatásai a delfinekre nem minden esetben negatívak, azonban fontos, hogy a delfinpopulációkat megfigyeljék és kutassák az árapályok hatásainak jobb megértése érdekében. Ez lehetővé teszi az érintett fajok védelmét és a hatékonyabb kezelésüket, hogy minimalizálni lehessen az árapályok okozta károkat.

Ide kattintva további érdekes videókat nézhetsz meg!

Kép és a videó forrása: https://www.youtube.com/watch?v=nJ8xK2d527I